ABD’li yazarlardan yapay zekâ davası

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
ABD’li yazarlardan yapay zekâ davası

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sanat dünyasında yapay zekâ gerilimi devam ediyor... Aralarında “Game of Thrones” eserinin yazarı George R.R. Martin ile John Grisham’ın da yer aldığı 17 yazar, yapay zekâ programlarının, eserlerini izinsiz kullandığı iddiasıyla ChatGPT programını geliştiren OpenAI şirketine dava açtı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - ABD’deki en büyük yazar meslek örgütü olan Yazarlar Birliği’nin açtığı dava çerçevesinde yazarlar önceki günlerde New York’taki federal mahkemeye belge sunarak, telif haklarının bariz şekilde ihlal edildiğini ve ChatGPT programının kitlesel ölçekte sistematik hırsızlık yaptığını iddia etti. Yazarlar Birliği CEO’su Mary Rasenberger, “Bu hırsızlığı durdurmamız mecburi. Aksi hâlde inanılmaz edebiyat kültürümüzü yok edeceğiz” diye konuştu. OpenAI şirketinden bir sözcü ise şirketin, yazarların haklarına saygı duyduğunu kaydederek “Yapay zekâ ile ilgili endişelerini anlamaya çalışıyoruz. İnsanların zengin bir içerik ekosisteminde yeni teknolojiden yararlanmasına yardımcı olmak için birlikte çalışmanın karşılıklı yarar sağlayan yollarını bulmaya devam edeceğimiz konusunda iyimseriz” dedi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...