Aslında göründüğü gibi değilmiş... İşte çizgi filmlerin arkasındaki gerçekler

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Haber Merkezi

Çizgi filmlerin hikayelerini merak ettiniz mi? Bu hikayeler neşeli gibi anlatılsa da bazılarının arkasında hüzün var. İşte ikonik çizgi filmler ve ardındaki ilham kaynakları...

Çocukluğumuzun vazgeçilmezleri çizgi filmler... Sokakta oyun oynarken hangi çizgi filmin saat kaçta çıkacağını bilir, koşa koşa evimize dönerdik. Sıcacık odamızda oyuncak bebeklerimizle, arabalarımızla kurduğumuz 'dünyamızda' kaybolurken, çizgi filmlerin sesini duyunca hemen oyunu bırakır koşardık televizyonun karşısına... İşte o çizgi filmler aslında göründüğü gibi değilmiş, bambaşka hiyakeleri anlatıyormuş. İşte onlardan birkaçı... 

GÜZEL VE ÇİRKİN

‘Güzel ve Çirkin’ masalının gerçek kahramanları oldukça farklı. ‘Kurt adam sendromu’ ile doğan Petrus Gonsalvus ailesi tarafından da dışlanır. Petrus’un hayatı Fransa kralı 2. Henry’e hediye olarak verilmesi ile değişir buu sayede iyi bir eğitim alır. Ancak kralın ölümünden sonra kraliçenin davranışları eşininki gibi olmaz. Onu güzel bir kadınla evlendirir ve doğacak çocukları merak eder. Petrus’un 7 çocuğundan 4’ü kendisi ile aynı hastalıkla doğar.

Aile baskılardan kaçmak için İtalya’ya yerleşir ancak umduğunu yine bulamaz. İtalyan aristokratlar bu çocukları yaratık olarak görür ve anne babalarından koparıp evcil hayvan olarak başka ailelere verirler.

HEIDI (HAYDİ)

19. yüzyılda İsviçre’de çocuklarına bakamayan ailelerin devlet tarafından dağlardaki çiftliklere satılıyordu. Bu çocuklar aç bırakılıyor ve ağır işlerde çalıştırılıyor giyecek ayakkabıları dahi olmazdı.

Heidi’nin hikayesinde mutlu bir çocuk görsek de, yazarı bu ayakkabısız görüntüleri ile İsviçre’nin karanlık tarihine gönderme yapıyor.

PETER PEN (PİTIR PEN)

Peter Pan’in yazarı J.M Barrie’nin üzücü bir hikayesi var. (Beri) 6 yaşındayken 13 yaşındaki ağabeyi bir kaza sonucu ölür. Bu trajik olaydan sonra annesi bir bunalımdan çıkamaz ve oğlunu ağanbeynin yerine koyar. Annesinin bu tutumu yüzünden Barrie hayat boyu ‘psikolojik cücelik’ sendromu çeker.

Peter Pan karakteri de kendisinden ve ölen ağabeyinin birleşmesinden ortaya çıkan bir kahraman.

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...