Bakanlıktan sevindirici istatistik: Kitap yayımında yüzde 20 artış var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakanlıktan sevindirici istatistik: Kitap yayımında yüzde 20 artış var

Kültür - Sanat Haberleri

Türkiye’de son altı ayda yayımlanan kitap sayısındaki artış sevindirdi...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzik, sinema ve kitap sahalarında yapılan istatistiklerine ait dataları açıkladı. Buna göre yılın ilk altı ayında 182 milyon 895 bin adet kitap bandrolü satışı gerçekleşti. 2022 yılının ilk yarısında yayınlanan kitap sayısı 90 bin 149 iken, bu senenin ilk altı ayında yüzde 20 artışla 108 bin 82 oldu. Ancak eser türlerine göre en fazla bandrol satışı geçen yıl olduğu gibi yine “eğitim” kategorisindeki yayınlarda gerçekleşti.

KORSANA GEÇİT YOK

Bu sene korsan muhtevaya da geçit verilmedi. Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığından alınan datalara göre; korsanlıkla mücadele çerçevesinde 81 şehirde faaliyet gösteren “İl Denetim Komisyonları” bu yılın ilk altı ayında 285 operasyon gerçekleştirerek 300 şahıs hakkında işlem yaptı.

Bu kontrollerde 26 bin 733 adet materyal ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...