“Barbenheimer” rüzgârı: ABD'de sinema bileti satışı ikiye katlandı

- Güncelleme:
“Barbenheimer” rüzgârı: ABD'de sinema bileti satışı ikiye katlandı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Bütün dünyadaki sinema salonlarında dijital platformların yanı sıra yaz aylarının da tesiriyle seyirci rakamları düşmüştü. Ancak Tom Cruise’un başrolünde olduğu “Mission Impossible”ın son halkasından sonra bugün gösterime girecek “Oppenheimer” ve “Barbie” filmleri, sinemalardaki durumu değiştiriyor. Buna “Barbenheimer” rüzgârı adı veriliyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Her iki filmin çok az ortak noktası ve tartışmalı yanları olsa da, kadrolarında yer alan yıldız oyuncular sayesinde sinemaseverleri yeniden salonlara çekeceği düşünülüyor.

Şimdiden bütün dünyada bilet satışları arttı. ABD’deki en büyük sinema zincirlerinden AMC, bu hafta 40 bin sinemaseverin her iki filmi de aynı gün seyretmek için bilet satın aldığını açıkladı. Bu rakam, AMC’nin geçen hafta bildirdiği sayının iki katı oldu.

Sinemaseverlerin “Barbie” ve “Oppenheimer”ı aynı gün seyretmesi için salonlarda seans saatleri de değiştirildi. Ancak iki filmi seyretmek isteyenler toplam beş saat ayırmak zorunda kalacak. Her iki filmin de açılış hasılatı beklentisi de yüksek. “Barbie”nin sadece ABD’deki gişe hasılatının 75 milyon dolar ile 125 milyon dolar olması bekleniyor. Aykırı konusu olan filmin vizyona gireceği yaklaşık 70 ülkeden de 60-65 milyon dolar hasılat yakalaması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...