Çamlıca’da yeni bir medeniyet müzesi

Çamlıca’da yeni bir medeniyet müzesi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İslam tarihinin sanatsal ve kültürel zenginliğini gözler önüne serecek yeni bir müze daha kapılarını açıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Büyük Çamlıca Camii Külliyesindeki İslam Medeniyetleri Müzesinin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. On bin metrekare kapalı sahada dizyan edilen müze; Topkapı Sarayı, Saray Koleksiyonları Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Türbeler Müzesi ile Vakıflar Müzesi koleksiyonlarından seçilen eserlerle 1.200 yıllık geçmişin izlerini modern dünyaya taşıyor.

Çamlıca’da yeni bir medeniyet müzesi

15 KISIM, 800’E YAKIN ESER

On beş tematik kısımdan meydana gelen müzede, İslam sanatının gelişimini yansıtan 800’e yakın eser teşhir edilecek. Pek çoğu daha önce teşhir edilmemiş eserleri de barındıran İslam Medeniyetleri Müzesinde çağdaş müzecilik teknikleri kullanılarak hazırlanan video prodüksiyonlar ve interaktif dokunmatik ekranlardan da faydalanılıyor. Dijital uygulamaların en dikkati çekeni ise 2 dakika 17 saniyelik “Ab-ı hayat enstalasyonu”...

Çamlıca’da yeni bir medeniyet müzesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...