Durdurana aşk olsun! Neeson yine intikam almaya geldi | Sinemada bu hafta

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Durdurana aşk olsun! Neeson yine intikam almaya geldi | Sinemada bu hafta

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

“Durdurulamaz” Liam Neeson’lı “tanıdık” gerilim filmlerden biri...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Malum Liam Neeson, tehlike altındaki çocuklarını kurtarmaya çalışan bir baba karakterine büründüğü “Takip” (Taken) gibi filmleriyle tanınan bir oyuncu… Son yıllarda kendisini böyle intikam dolu, hızlı üretilmiş filmlerde sık görüyoruz. Yönetmenliğini Nimród Antal’ın yaptığı “Durdurulamaz” da onlardan biri… Jack Champion, Embeth Davidtz, Matthew Modine ve Noma Dumezweni gibi isimlerin de rol aldığı gerilim filminde bombalı bir şantaj hikâyesi işleniyor.

Berlin’de geçen hikâyede Neeson’ın canlandırdığı iki çocuk babası Matt Truner, ailesine vakit ayırmayan, işkolik bir bankacı olarak karşımıza çıkıyor. Ergenlik çağındaki çocuklarını istemeyerek okula bırakmaya hazırlandığı sabah ise arabasına bırakılan bir telefon çalıyor. Telefondaki esrarengiz ses ona koltuğunun altına basınca duyarlı bir bomba yerleştirildiğini, yerinden kalkarsa evladıyla beraber havaya uçacağını söylüyor. Matt, önce aramayı ciddiye almıyor ama gördüğü bir hadise üzerine durumun farklı olduğuna kanaat getiriyor. Derken telefonun ucundaki gizemli ses bankacıyı şehirde oradan oraya dolaştırarak istediklerini yaptırıyor. İşin akıbeti ise sonradan aydınlanıyor…

ÖN PLANDA OYUNCU VAR

“Durdurulamaz”da oyuncu Liam Neeson’ın yüzü ön plana konarak “tanıdık” bir film meydana getiriliyor. İntikam duygusu üzerine kurulu eserde, bir araca sıkışılsa da şehrin sokaklarında tempo yükseltiliyor. Ancak seyirciyi çekecek güçlü temeller üzerinden yükselmeyen hikâye, giderek karmaşıklaşıyor. Tabii bazı mantıki boşluklar da göze çarpıyor. Böylece eğer mantığınızı bir kenara itebilir ve “Neeson klişelerine” tahammül ederseniz, bir yere kadar seyir zevk veriyor. Eserde ortalama oyunculuklar var. Ergen çocuklarla yeni nesil hâlinin resmedildiği sekanslar ise işe zenginlik katıyor.  

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

> “Güven Bana”
> “Tehlikeli Sular”
> “Zübeyde, Analar ve Oğullar”
> “Bir Tutam Karanfil”
> “Keriz Parası”
> “Zuhur: Cinn-i Ayin”

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...