Türkiye Gazetesi’nin haberi Irak’ta ses getirdi, Enes Bin Malik'in türbesi restore edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçtiğimiz hafta Enes bin Malik Hazretlerinin kabrinden yaptığımız haberler, sosyal medyada da takipçilerimizin desteğiyle ilgili makamlara ulaştı. Kabrin bulunduğu alana restorasyon başlatılacağıyla alakalı tabela asıldı.

Geçtiğimiz hafta Irak Basra'nın son sahabesi olarak bilinen Enes bin Malik Hazretlerinin kabri ve etrafındaki tarihi alanın harabe hali Türkiye Gazetesi tarafından haber olmuştu. Haber gerek Türkiye'de gerekse yurt dışındaki yayınlarda yankı buldu.  

RESTORASYON YAPILACAK

Bölgede yaşanan silahlı çatışmalar, bombalı saldırılar maalesef bir çok tarihi ve kültürel kıymeti olan yerin harap olmasına sebep oldu. Çatışmalar son bulmasına rağmen harap olan kültür varlıkları restore edilemdiği gibi korumasız bir şekilde bırakılması daha çok tahribata sebebiyet veriyor. 

Yapılan haberler Iraklı ilgililere ulaşarak meyvesini verdi. Türbenin başına "Sahabe türbesii olan Enes İbn Malik'in türbesi bakım ve yenileme çalışmaları sebebiyle kapalıdır" tabelası asıldı. 

Türkiye Gazetesi’nin haberi Irak’ta ses getirdi, Enes Bin Malik'in türbesi restore edilecek

KÜÇÜK HİZMETKÂRIN GELDİ 

Enes bin Malik Hazretleri, peygamber efendimizle uzun yıllar birlikte bulunması, bundan dolayı da ondan en çok hadis-i şerif nakleden sahabelerden olmasıyla meşhurdu. Basra'ya bir vazife için giden bu sahabe, buraya yerleşti ve vefat etti. Kabri etrafındaki mescidiyle birlikte asırlarca korunmuş ve bugüne intikal etmişti. 

Peygamber efendimizin bazen “yavrucuğum” diye hitap ettiği, bazen “iki kulaklı” (zü’l-üzüneyn) diye takıldığı Hazreti Enes için Ebû Hureyre (radıyallahu anh), onun kıldığı namazın Resûlullah’ın namazına çok benzediğini ifade etmiştir.

Resûl-i Ekrem’in vefatından sonra kendisini çok özlediğini, her gece rüyada gördüğünü, huzuruna çıkıp, “Yâ Resûlallah! Küçük hizmetkârın geldi” demeyi çok arzu ettiğini söylerdi. 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...