Kitap sitesine ‘Ayın Yazarı’ tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kitap sitesine ‘Ayın Yazarı’ tepkisi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye’nin önde gelen online kitabevlerinden Kitapyurdu’nun her ay duyurduğu “Ayın Yazarları” listesindeki beş isim arasında bu defa İsrailli Yuval Noah Harari’ye de yer vermesi tartışma mevzuu oldu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Bazı okuyucular, platformun İsrailli yazarı öne çıkarmasını Gazze’de devam eden insani drama destek olduğunu düşünerek tepki gösterdi. Bazı okuyucular üyeliklerini iptal etti. Tahlil, Loras, Beyaz Bulut, Siyer gibi bazı yayınevleri ise Kitapyurdu’nu boykot ederek kitaplarını platformdan kaldırdıklarını duyurdu.

KİTAPYURDU: “PAYE DEĞİL”

Sosyal medya üzerinden açıklama paylaşan Kitapyurdu idaresi ise “Ayın Yazarı ifadesi bir seçki ya da paye değildir. Yıllardır Kitapyurdu’nda ayın en çok satan yazarları duyurulur. Takdir edilmelidir ki yazarların ya da yayıncıların bastıkları kitapların fikirlerine sahip çıkmıyoruz. İsrail’in katliamlarını meşru gören her kim ve her ne ifade varsa reddediyoruz” ifadelerini kullandı. Platform bu aya mahsus olmak üzere “Ayın Yazarı” listesini kaldırdığını duyurdu.  Öte yandan Kitapyurdu “Filistin için el ele” adlı bir yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...