Yönetmenlere boykot baskısı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Yönetmenlere boykot baskısı

Kültür - Sanat Haberleri  / HABER MERKEZİ

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde belgesel krizi devam ediyor…

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Teröre destek verdiği iddia edilen Nejla Demirci imzalı “Kanun Hükmü” adlı belgeselin festival programından çıkarılmasına jüri üyeleri karşı çıkmıştı. Tartışmalı filme destek veren jüri üyeleri, rest gibi bir açıklamada bulunarak görevlerini yapmayacaklarını açıklamıştı. 

Demet Akbağ’ın başını çektiği jüri üyeleri “Festivali’ndeki görevimizi, ‘Kanun Hükmü’ filminin ‘Belgesel Yarışma’ seçkisine geri alınmasıyla yerine getirebileceğimizi kamuoyuna duyururuz” ifadelerini kullanmıştı.

“DEVAMLI MESAJLAR GELİYOR”

Ancak durumun bununla sınırlı olmadığı iddia ediliyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Altın Portakal’da filmi yarışacak bir sinemacı, aynı grubun yönetmenlere boykot baskısı yaptığını savundu. Sinemacı, “Malum filmin festival programına yeniden alınması için çabalıyorlar. Bunun için festivalde yarışan yönetmenlere ima ile filminizi çekin baskısında bulunuyorlar. Benim telefonuma da çeşitli sinemacılardan ve sinema örgütlerinden devamlı mesajlar geliyor. Hâlbuki Lars von Trier, Adolf Hitler sempatizanı olduğunu açıkladığı için 2011’de Cannes film festivalinden menedilmişti. O zaman Fransa’da kimse festivalin men kararını yadırgamadı, boykot çağrısı yapmadı” şeklinde konuştu.

FİLM FESTİVALİ 43 SENE SONRA YİNE YAPILAMAYABİLİR

Tartışmalı “Kanun Hükmü” belgeseline destek verip görevden çekilme restinde bulunan jüriye karşı Antalya Altın Portakal Film Festivali yönetiminin nasıl bir tavır takınacağı henüz bilinmiyor. Bu sene 60’ıncısı gerçekleşecek film festivalinin 7-14 Ekim tarihleri arasında birçok katılımcı ile düzenlenmesi planlanıyor. Ancak bazı sinemacılar, 1979 ve 1980’de düzenlenmeyen Altın Portakal’ın 43 sene sonra bu defa marjinal kesimlerin baskı ve boykot çabasıyla tekrar yapılamayabileceğini düşünüyor.

 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...