Kitapta ucuz olan seçiliyor

- Güncelleme:
Kitapta ucuz olan seçiliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Çocuk kitabı tercihlerinde fiyat      öne geçti... Sabri Ülker Vakfı Yayınlarının, Türkiye temsili 13 ilde 3-10 yaş arası çocuğu olan ve 20-55 yaş arası kitap okuyanlar ya da çocuğuna kitap okuyan 309 anne ile görüşülerek gerçekleştirdiği “Türkiye Çocuk Kitabı Okuma Alışkanlıkları Araştırması” çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Türkiye Çocuk Kitabı Okuma Alışkanlıkları Araştırması'na göre; çocukların yüzde 80’i kitap okumaktan keyif alıyor. Ebeveynler de çocuklarına kitap okuyarak kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını geliştirmeye çalışıyor. Araştırmaya katılan annelerin yüzde 73’ü haftada en az 3 gün çocuklarına kitap okuduklarını söylüyor.

Ancak ebeveynlerin yarıya yakını çocuk kitaplarının fiyatını yüksek buluyor ve kitap için aylık ortalama 180 TL bütçe ayırıyor. Araştırma kitap alımındaki temel belirleyenin “düşük fiyat” olduğunu ortaya koyuyor. Satın alım detaylarına bakıldığında ise kitapların yarısının fiziki olarak mağazadan satın alındığı, yarısının ise online olarak alındığı belirtiliyor.

Araştırmada çocuklarına kitap alırken öğretmenlerin (yüzde 61) ve çevrenin tavsiyeleri (yüzde 51) aileler için genel olarak en etkili kaynaklar olarak belirtiliyor.

Araştırmaya dair dün Feriye’de yapılan basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Ali Atıf Bir “Dijital dünya, çocukların zihinsel gelişimine çok büyük katkı sunmuyor. Aksine çocukları şekillendirerek tek yönlü düşündürdüğünü biliyoruz. Kitap okumak ve yeni sözcük öğrenmek ise hâlâ çocukların üretkenliğini artıran en önemli şeyler. Ben çocukların her kelimeyi öğrenmelerinden yanayım” dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...