Kız Kulesi’nde ‘güçlendirme tehiri’: Açılış tarihi belli oldu

- Güncelleme:

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İstanbul Boğazı’nın incisi sayılan Kız Kulesi’nde 2021’de başlayan restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçen sene nisan ayında bitirmeyi planladığı ancak daha sonra bu sene mart ayında açılacağı duyurulan tarihî bina, mayısın ilk haftası ziyaretçileriyle buluşacak. Önceki gün Kız Kulesi’nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yapının birkaç hafta içinde açılışa hazır hâle geleceğini, açılış tarihinin iki ay gecikmesinin ana sebebinin ise platform etrafında yapılan güçlendirme çalışmaları olduğunu söyledi.

Kız Kulesi’nde ‘güçlendirme tehiri’: Açılış tarihi belli oldu

DEPREME KARŞI EKSTRA TEDBİR

Ersoy, restorasyon esnasında platformun altında, deniz tarafında eksiklikleri fark edildiğini kaydederek “Bununla ilgili güçlendirme çalışmaları tamamlanıyor. Platformun etrafında bir kazıklama çalışmamız var. Aslında şu anda sürecin iki ay gecikmesindeki ana sebep de bu depreme karşı alınması gereken ekstra tedbirler. Ada diye gördüğümüz platformun etrafının tamamının kazıklanması. Bu kazıklar çakıldıktan sonra da platformla kazıkların birbirine çelik konstrüksiyonlarla bağlanması gerekiyor. Daha sonra üzeri kapatılıp platform hazır hâle gelecek. Özellikle hem kazıkların olduğu noktada hem binaya yakın noktalarda boşluklar bırakılıyor. Onlar da kauçuk izolatörlerle araları doldurularak depreme karşı üç ayrı yapının da bağımsız çalışması sağlanıyor” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...