Müze'de Filistin bayrağı açıldı! Picasso tablolu Gazze protestosu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Müze'de Filistin bayrağı açıldı! Picasso tablolu Gazze protestosu

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İspanya’nın başkenti Madrid’deki Reina Sofia Müzesi'nde bulunan “Guernica” adlı tablonun önünde Gazze’ye destek protestosu yapıldı.

MURAT ÖZTEKİN HABERİ- Müzelerdeki meşhur bir tablo, bu defa atılan çorbalarla değil Filistin bayrağıyla gündeme geldi…

Dünyaca tanınmış ressam Pablo Picasso’nun İspanya’nın başkenti Madrid’deki Reina Sofi a Müzesinde bulunan “Guernica” adlı tablosunun önünde Gazze’ye destek protestosu yapıldı.

İSRAİL DEVLETİ'NE MÜZEDE PROTESTO

“İsrail Devleti’ne karşı boykot, yatırımların geri çekilmesi ve yaptırımlar” adlı grup tarafından gerçekleştirilen protestoda, meşhur tablonun önünde Filistin bayrakları açıldı ve müze ziyaretçileri İsrail’in saldırılarında Gazze’de hayatını kaybedenlerin hatırasına saygı duruşuna davet edildi. Grup, esere herhangi bir zarar verilmeyen protesto sonrasında sosyal medyada açıklama yayımladı.

Katliamın eseri Diktatör Francisco Franco, İspanya İç Savaşı’nda Guernica kasabasını 26 Nisan 1937’de bombalamış, yapılan hava saldırısında çok sayıda sivil de katledilmişti. Pablo Picasso da o zaman yaşadığı Paris’te “Guernica” adlı tablo ile bu dramı işlemişti. Bu meşhur tablo, hâlihazırda Filistinlilerin yaşadığı dramı sembolize eden bir eser olarak görülüyor.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...