NFT sanata dünyanın ilk bienali

- Güncelleme:
NFT sanata dünyanın ilk bienali

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanatı, dijital dünyanın yenilikleriyle buluşturan dünyanın ilk NFT bienali bugünlerde İstanbul’daki Zorlu PSM’de görülebiliyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

“NFT Biennial”de, aralarında Türkiye’den sanatçıların eserlerinin de yer aldığı dijital çalışmalar çeşitli şekillerde tecrübe edilebiliyor. 100’ü aşkın sanat NFT eserinin sergilendiği bienalde, QR kodlar üzerinden Metaverse’te de eserler görülebiliyor. 

Julie Walsh, Soliman Lopez ve Atay İlgün gibi isimlerin aralarında olduğu dünyanın çeşitli bölgelerinden 12 kişilik bir küratöryel ekip tarafından hazırlanan bienal, sanat dünyası ile NFT arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi hedefliyor. Küratör Julie Walsh “Bienal bugün burada ama yakında dünyanın farklı yerlerinde görülecek. Ben de burada yer alan eserimle insanların kafasındaki ‘NFT nedir?’ sorusuna meydan okumaya çalışıyorum. Umarım bu zor zamanlarda size heyecan ve umut sağlayabiliriz” diye konuşuyor. “NFT Biennial”, Zorlu PSM’nin galeri alanında 15 Ocak’a kadar izlenebilecek. Bienal, İstanbul’dan sonra 9 şehirde daha sanatseverlerle buluşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...