Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

NFT sanata dünyanın ilk bienali

NFT sanata dünyanın ilk bienali
Başlık ResmiNFT sanata dünyanin ilk bienali

Sanatı, dijital dünyanın yenilikleriyle buluşturan dünyanın ilk NFT bienali bugünlerde İstanbul’daki Zorlu PSM’de görülebiliyor.

Kaydet
|

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

“NFT Biennial”de, aralarında Türkiye’den sanatçıların eserlerinin de yer aldığı dijital çalışmalar çeşitli şekillerde tecrübe edilebiliyor. 100’ü aşkın sanat NFT eserinin sergilendiği bienalde, QR kodlar üzerinden Metaverse’te de eserler görülebiliyor.

Julie Walsh, Soliman Lopez ve Atay İlgün gibi isimlerin aralarında olduğu dünyanın çeşitli bölgelerinden 12 kişilik bir küratöryel ekip tarafından hazırlanan bienal, sanat dünyası ile NFT arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi hedefliyor. Küratör Julie Walsh “Bienal bugün burada ama yakında dünyanın farklı yerlerinde görülecek. Ben de burada yer alan eserimle insanların kafasındaki ‘NFT nedir?’ sorusuna meydan okumaya çalışıyorum. Umarım bu zor zamanlarda size heyecan ve umut sağlayabiliriz” diye konuşuyor. “NFT Biennial”, Zorlu PSM’nin galeri alanında 15 Ocak’a kadar izlenebilecek. Bienal, İstanbul’dan sonra 9 şehirde daha sanatseverlerle buluşacak.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.