Nostaljik oyun prömiyer yaptı! “Maviydi Bisikletim”de kuklalarla performans

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Nostaljik oyun prömiyer yaptı! “Maviydi Bisikletim”de kuklalarla performans

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının “Maviydi Bisikletim” oyununun prömiyeri, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde yapıldı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının “Maviydi Bisikletim” oyununun prömiyeri, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde yapıldı. Çağrı Büyüksayar’ın kuklalar ile tek başına performans sergilediği eseri Dinçer Sümer kaleme aldı, Ersin Umulu yönetti.

Gösterim sonunda ekiple sahneye çıkan İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, tek kişilik sahne performanslarının zorluğuna dikkat çekerek, “Ben bu tiyatroda 3 tane, iki kişilik oyun oynayınca, bana tek kişilik oyun verdiler. O zaman, ‘Ben bunu yapamam, pardon’ dedim ve yapamadım.

Nostaljik oyun prömiyer yaptı! “Maviydi Bisikletim”de kuklalarla performans - 1. Resim

Tek kişilik oynamak çok zor bir şeydir” diyerek, genç oyuncu Büyüksayar’ı tebrik etti. Oyuncu Çağrı Büyüksayar ise 1950’lerde İzmir’de geçen bir oyunun ana karakterini içselleştirdiğini belirterek, “En içselleştirdiğim sahne, baba oğul sahnesi. Çünkü yakın zamanda babamı kaybettim” dedi. Eser, gençlik yıllarını geçirdiği İzmir’e duyduğu özlemle, bir adamın hatıralarına yaptığı yolculuğu merkezine alıyor.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...