Nuri Bilge Ceylan’ın filmi Cannes’da!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nuri Bilge Ceylan’ın filmi Cannes’da!

Kültür - Sanat Haberleri

Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’ 76’ncı Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Sinemaya yön çizen ve dünyanın en prestijli film festivalleri arasında sayılan Cannes Film Festivali’nde yarışacak filmler açıklandı. Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın TRT yapımı son filmi “Kuru Otlar Üstüne” bu sene 16-27 Mayıs tarihleri arasında 76. defa düzenlenecek olan festivalin ana yarışma kategorisinde “Altın Palmiye” mükâfatı için yarışacak.

Deniz Celiloğlu, Musab Ekici, Merve Dizdar, Onur Gürçay ve Murat Kılıç’ın rol aldığı eser; Doğu Anadolu’nun ücra bir beldesinde mecburi hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet’in başına gelen enteresan hadiseleri merkezine alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen film, Eurimages tarafından da 470 bin avro ile fonlanmıştı. Nuri Bilge Ceylan, 2014’te “Kış Uykusu” filmiyle “Altın Palmiye” ödülünü kazanmıştı.

ÜÇ TRT ORTAK YAPIMI VAR

Öte yandan Ceylan’ın filmiyle birlikte toplam üç TRT ortak yapımı “Altın Palmiye” için yarışacak. Avusturyalı yönetmen Jessica Hausner’ın TRT ortak yapımı “Club Zero” ve İtalyan sinemasının önemli yönetmenlerinden Alice Rohrwacher’in TRT ortak yapımı “La Chimera” filmleri festivalin ana yarışma kategorisinde yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...