Ödüllü eserler Metaverse’te sergileniyor

Ödüllü eserler Metaverse’te sergileniyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Genç sanatçılara destek olmak amacıyla Akbank Sanat’ın Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ile birlikte düzenlediği “Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması" sonuçlandı.

MURAT ÖZTEKİN

Jüri tarafından seçilen eserler ise, hem Beyoğlu’ndaki Akbank Sanat'ta fiziki olarak hem de Metaverse’te sergilenmeye başladı. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yapılan 1.011 müracaat arasından 23 sanatçının 24 eseri sergi antolojisinde yer aldı.

115 BİN TL'LİK ÖDÜL

30 Temmuz’a kadar görülebilecek sergide Ahmet Berkin Günsay, Alara Başar, Ali Kanal, Begüm Çelik, Betül Sertkaya, Buğra Erol, Cemil Olgun Can, Dilara Başköylü, Elif Özen, Emre Çalış, Ferhat Tunç, Gizem Candan, İrem Sezer, Lalin Mercan, Nazif Can Akçalı, Oğuz Gököz, Özlem Cıbır, Özlem Köse, Rıdvan Aşar, Sümeyra Çetin, Yasemin Kaplan, Zeynep Sude Can ve Zülkif Esin’in eserleri yer alıyor. 40. yılını kutlayan yarışmanın bu yılki jüri üyeleri arasında İpek Duben, Çelenk Bafra, Gönül Nuhoğlu, Derya Bigalı ve serginin küratörlüğünü de üstlenen Fatoş Üstek yer aldı. 40. yılında “Açık Kart” temasıyla bütün Türkiye’deki genç sanatçı adaylarının davet edildiği yarışmanın ödül töreninde sergide eserleri yer alan genç sanatçılara toplamda 115 bin TL’lik ödül eşit olarak dağıtıldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...