Salt'ta arşiv sergisi... 90’lar sahneye çıktı

Salt'ta arşiv sergisi... 90’lar sahneye çıktı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye’de sosyal değişimlerin yaşandığı 1990’lar, siyasi ve ekonomik açıdan da çalkantılı bir devirdi... Peki, o yıllarda Türkiye’nin kültürel ortamları nasıldı? İşte bugünlerde görülebilen bir sergi bu soruya cevap veriyor.

MURAT ÖZTEKİN

Garanti BBVA tarafından kurulan Salt’ın yeni sergisi “Sahnede 90’lar”, sahne ve performans mefhumlarını merkezine alarak Türkiye’nin 1990’lı yıllarından sanat üretimlerini bir araya getiriyor. Sergi, çeşitli kaynaklardan toplanmış arşiv unsurlarına dayanıyor ve canlı performanslardan video kliplere uzanan bir çeşitlilikte çarpıcı üretimleri de ihtiva ediyor. Salt Beyoğlu’nda, aralarında Aydın Teker, Canan, Esra Ersen, Halil Altındere, Hüseyin Katırcıoğlu, Köken Ergun, Moni Salim Özgilik, Özlem Günyol & Mustafa Kunt ve Taner Ceylan’ın da bulunduğu sanatçıların işleri sunuluyor.

Salt'ta arşiv sergisi... 90’lar sahneye çıktı

Sergide, dönemin karanlık havasına tezat bir şekilde sanat dünyasında dinamizm yaşandığı vurgulanıyor. Sergi, kolektif oluşumların disiplinlerarası üretimlerinden geriye kalan fotoğraf, afiş, yazışma gibi arşiv malzemelerini de bir araya getiriliyor. Sergi, 12 Şubat 2023’e kadar Salt’ın Beyoğlu ve Galata yapılarında ziyaret edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...