Sinema salonlarına 'bomba' dönüş: Oppenheimer ve Barbie etkisi

- Güncelleme:
Sinema salonlarına 'bomba' dönüş: Oppenheimer ve Barbie etkisi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

“Bitiyor” denilen sinema salonları, tekrar canlandı. Sinema seyircisi sayısı, ilk defa pandemi öncesindeki seviyeye ulaştı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - “Barbenheimer” olarak adlandırılan yönetmenler Christopher Nolan’ın “Oppenheimer”ı ile Greta Gerwig’in “Barbie” filminin oluşturduğu rüzgâr, Türkiye’deki sinemaları eski günlerine döndürdü… Geçen hafta gösterime giren iki film, sadece hafta sonunda 757 bin kişi tarafından seyredildi. Ortalama bilet fiyatının 107 lira olduğu ülkemizde geçen hafta sonundaki toplam seyirci sayısı ise 846 bin 269 oldu. Hafta içi seyirci sayısının da eklenmesiyle yedi günlük gişe rakamın 1 milyonu aşması bekleniyor.  Böylece pandemi öncesindeki seyirci rakamları, uzun bir aradan sonra geride bırakılıyor. Box Office Türkiye’nin datalarına göre 2019 yılının Temmuz ayının son haftasındaki toplam sinema seyircisi sayısı 510 bin 900 olarak gerçekleşmişti. Bu rakam, 2021’de 370 bin, geçen sene ise 320 bin civarına düşmüştü.

Sinema salonlarına 'bomba' dönüş: Oppenheimer ve Barbie etkisi

KALİTELİ FİLMLER GELİRSE ETKİ DEVAM EDER

Sinema salonlarındaki bu canlanmanın önümüzdeki haftalarda devam edip etmeyeceği ise merak konusu oldu. Türkiye gazetesine durumu değerlendiren SİSAY (Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği) Başkanı Serkan Günay, “Sinemanın öldüğüne dair iddialar başından beri yanlıştı. Salonlara kaliteli filmler gelmediği için seyirci rakamları düşmüştü. Biz pandeminin etkisini çoktan atlattık. Eğer kaliteli filmler vizyona gelmeye devam ederse, 2019 öncesindeki seyirci sayılarını bile aşarız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...