Dünyaca ünlü oyuncu Mark Ruffalo'dan Gazze için acil ateşkes çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünyaca ünlü oyuncu Mark Ruffalo'dan Gazze için acil ateşkes çağrısı

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hollywood'un yıldız isimlerinden Mark Ruffalo Gazze'de kalıcı ateşkes çağrısında bulunarak, "Gazze'de hayatları paramparça olan tüm masum çocuklar için, derhal ateşkes talep ediyoruz" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ni yerle bir edip 30 bini aşkın insanı katlettiği savaşta beşinci ay doldu. Bir yandan üzerlerine yağan bombalardan can veren Gazze halkı diğer yandan açlık ve hastalıkla boğuşuyor. Bölgede yüzlerce çocuk açlıktan ölürken ateşkes çağrıları da gelmeye devam ediyor.

TEPKİSİNİ HER FIRSATTA DİLE GETİRİYOR

"Hulk", "Sihirbazla Çetesi" gibi filmlerin yıldızı Mark Ruffalo  Gazze'ye saldıran İsrail'e olan tepkisini her fırsatta dile getiriyor. Ünlü oyuncu her paylaşımında bölgede acil ateşkes ilan edilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Dünyaca ünlü oyuncu Mark Ruffalo'dan Gazze için acil ateşkes çağrısı - 1. Resim

"İNSANLIĞIMIZ BUNA BAĞLI"

Instagram hesabından hayatını kaybeden çocukları paylaşan Mark Ruffalo bir kez daha ateşkes çağrısında bulundu. ABD'li oyuncu üzüntüsünü ve tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Gazze'de hayatları paramparça edilmiş bütün masum çocuklar için, bütün kalplerimizle (ismimiz ile değil) 'katliam durmalı' diyoruz. Şu anda her iki Gazzeli çocuktan biri yetersiz besleniyor ve aç kalma riski altında. Filistin için acil ateşkes çağrılarına katıl. İnsanlığımız buna bağlı. Başka bir dünya oluşturulabilir ve onu gerçekleştirebiliriz"

Dünyaca ünlü oyuncu Mark Ruffalo'dan Gazze için acil ateşkes çağrısı - 2. Resim

MARK ALAN RUFFALO KİMDİR?

Mark Alan Ruffalo 22 Kasım 1967 doğumlu, ABD'li aktör, film yönetmeni, yapımcı ve senaryo yazarıdır. 2004 yapımı Tetikçinin Gecesi isimli filmde Tom Cruise'a karşı canlandırdığı Fanning karakteri ve 2007 yapımı Zodiac'taki dedektif Dave Toschi rolleriyle ile tanındı.

Ruffalo, 1996 yapımı The Dentist, 1998 yapımı Safe Men gibi filmlerde küçük rollerde yer aldı. Yazar Kenneth Lonergan ile tanıştıktan sonra onunla çalışmaya başladı ve yazarın birçok oyununda yer aldı. Bu oyunlardan biri de This is Our Youth (1998) idi. Bu oyundaki rolü Ruffalo'ya başrolünü Laura Linney ile paylaştığı ve Linney'nin kafası karışık, problemli kardeşi Terry'i canlandırdığı You Can Count on Me filminde oynamasını sağladı.

Film en iyi senaryo ve en iyi kadın oyuncu dallarında Akademi Ödülleri'ne aday gösterildi. Ruffalo da filmdeki performansı ile övgüler aldı ve Marlon Brando'nun gençliği ile karşılaştırıldı. Ayrıca, Los Angeles Film Eleştirmenleri Derneği ve Montreal Dünya Film Festivali'nde ödüllendirildi.

2007'de ise Zodiac isimli filmde dedektif Dave Toschi rolündeydi. 2007'de John Burnham Schwartz'ın aynı isimli romanından uyarlanan Terry George filmi Reservation Road'da yanlışlıkla bir çocuğu öldüren boşanma avukatı Dwight Arno'yu canlandırdı. Son olarak 2012 yılında vizyona giren The Avengers filminde Bruce Banner/Hulk'ı canlandırdı. 

Dünyaca ünlü oyuncu Mark Ruffalo'dan Gazze için acil ateşkes çağrısı - 3. Resim

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...