Ecem Erkek’in ödül konuşmasına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’dan tepki: Yazık sanatınıza

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ecem Erkek’in ödül konuşmasına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’dan tepki: Yazık sanatınıza

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Oyuncu Ecem Erkek katıldığı ödül töreninde yaptığı konuşmayla dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama sessiz kalarak köpeğine selam gönderen oyuncuya tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Saral, “Bu konuşma, binlerce kadın, yaşlı ve gencin öldürülmesini yok sayan; köpeğini onlardan üstün tutup, öncelediğini belirten kasıtlı bir konuşma” dedi.

Oyuncu Ecem Erkek, 49. Altın Kelebek Ödülleri’nde ‘En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncusu’ seçildi. Ödülünü almak için sahneye çıkan Erkek, sokak hayvanları için kısırlaştırma çağrısı yaptı ve kendi köpeğinden bahsetti. Söz konusu konuşmaya Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral tepki gösterdi. 

KISIRLAŞTIRMA ÇAĞRISI

Ecem Erkek, konuşmasında kendi köpeğine selam göndererek “Biz vicdanlı bir milletiz, merhamet duygusu yüksek bir milletiz. Onları hayattan koparmadan da onlarla sağlıklı bir ortak yaşamı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Belediyelerde yapılacak olan, yapılması beklenen kısırlaştırma faaliyetinin bu sorunu çözeceğinden eminim” ifadelerini kullandı. 

OKTAY SARAL’DAN SERT SÖZLER

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama sessiz kalarak evdeki köpeğine selam yollayan ve sokak hayvanlarını merkeze alan oyuncu Ecem Erkek’i sert sözlerle eleştirdi. Saral paylaşımında şunları söyledi:

“Bu konuşma öylesine yapılmış, genelgeçer bir konuşma değil. Bu konuşma, milletin sinir uçlarına dokunmak maksadıyla ayrımcılığı pekiştirmek için yapılmış hazırlanmış bir konuşma. Bu konuşma, 7 Ekim’den bu yana katledilen 3 binden fazla çocuğun, binlerce kadın, yaşlı ve gencin öldürülmesini yok sayan; köpeğini onlardan üstün tutup, öncelediğini belirten kasıtlı bir konuşma. Her canlı bizim için değerlidir, önem arz etmektedir ama ne yazık ki kalbinde merhamet bulundurmayanların hayvan sevgisi yalnızca şovdan ibaret oluyor. Yazık! Size, sanatınıza ve insanlığınıza…”

https://twitter.com/oktay_saral/status/1731671488602718252

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...