Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA Tasarruf Ortağım YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Engin Altan Düzyatan'dan çarpıcı itiraf
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Magazin

Engin Altan Düzyatan'dan çarpıcı itiraf

Son Güncelleme: 25 Ekim, 2016 - 16:30
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Engin Altan Düzyatan'dan çarpıcı itiraf
Fotoğraf Başlığı Engin Altan Düzyatan'dan çarpici itiraf

15 Temmuz darbe girişimi esnasında Londra'da olduğunu belirten Engin Altan Düzyatan, "Türk milleti tankın önüne atlar. İsterdim, yurt dışında olmayıp Türkiye'de olmayı" dedi.

Kaydet
a- | +A

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, darbe girişimine ilişkin, "Dünyanın her yerinde, hangi ülkede olursa olsun havaya bir silah sıkıldığında, herkes yere yatar. Bir tek Türk Milleti yatmaz. Tankın önüne atlar işte." dedi.

TRT 1'de izleyiciyle buluşan Diriliş Ertuğrul'da, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası 'Ertuğrul Bey'i canlandıran ünlü oyuncu, dizide yeni bir döneme geçildiğini belirterek, "İlk defa bu sezon Ertuğrul'u 'Bey' olarak görüyoruz." diye konuştu.

"ERTUĞRUL ARTIK TEK BAŞINA HAREKET EDEMEYECEK"

Düzyatan, Ertuğrul için zorlu bir süreç olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: "Ertuğrul'un ağzıyla söylersek, aslında deli taylar dolaşıyor ve hani hala etrafa karşı yapmak istediği çok şey var ama beyliğin de getirdiği onu dizginleyen başka bir durum daha var ortada. Artık tek başına hareket edemeyen, diğer beyleriyle istişare etmek durumunda olan bir Ertuğrul ile karşı karşıya kalıyoruz. İkisinin arasında zorluk çeken ama hani oyun tahtasında artık piyon değil de hala vezir olmasa da bir şah, belki bir fil ya da bir at diyebileceğimiz bir aşamaya geçiyoruz aslında."

Ertuğrul'un yeni sezonda oyun kurucu durumuna geçtiğini vurgulayan Düzyatan, yeni bölümlerde bu sürecin görüleceğini dile getirdi.

"OKUDUĞUM EN SAĞLAM SENARYO"

Başarılı oyuncu, Ertuğrul Bey'in ve Kayı boyunun çok zorlu bir bölgeye yerleşmiş olduklarını kaydederek, "Bu zorlu konumu da kendine göre avantaja çevirmeye çalışan bir Ertuğrul'u izleyeceğiz. Açıkçası bu sezon bir oyuncu olarak benim için oynanacak en keyifli sezon diyebilirim. Çünkü daha çok yönlü bir Ertuğrul'u izleme şansı olacak bu sezon. Çok sağlam senaryo geldi. Okuduğum en sağlam senaryo. İlk 2-3 bölümünü okudum." ifadelerini kullandı.

"AKSİYON SAHNELERİ OLMAZSA OLMAZIMIZ"

Çok yoğun bir tempoda çekimleri sürdürdüklerini söyleyen Düzyatan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Umarım karşılığını aldığımızda bütün yorgunluğumuz geçecek. Aksiyon sahneleri daha bol değil ama iç ritmi çok daha yüksek bir sezon. Aksiyon sahneleri bizim her zaman olmazsa olmaz sahnelerimiz. Onlar aynı şekilde devam ediyor. Onları çekmek çok dert değil ama her sahnenin iç ritmi çok daha yüksek ve bu iç ritmi sürekli korumak biraz daha yorucu aslında."

Düzyatan, kendisinin 37 yaşında olduğunu, dizide ise Ertuğrul'un 32- 33 yaşlardaki halini canlandırdığını aktardı.

"BABA OLUNCA HER ŞEY DEĞİŞİYOR HAYATINIZDA"

Baba olmanın hayatında oluşturduğu değişikliklere de dikkati çeken genç oyuncu, "İnsan yaş aldıkça biraz daha oyunu anlar hale geliyor ve oyunda ne yapması gerektiğini görür hale geliyor. Yaşın, insandaki güzelliği oymuş aslında. Bir de şimdi babayım. O yüzden daha farklı bakabiliyorum hayata. Zevk noktalarınız bile, her şeyiniz değişiyor aslında. Yaşama bakışınız değişiyor. Kendinizi değil artık başka şeyleri düşünmeye başlıyorsunuz ya da keyif aldığınız noktalar da değişiyor. Her şey değişiyor aslında hayatınızda. O yüzden de süreç keyifli." değerlendirmesinde bulundu.

"DARBE GİRİŞİMİNDE TÜRKİYE'DE OLMAK İSTERDİM"

Engin Altan Düzyatan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinerek şöyle konuştu: "Olayın olduğu gün Londra'daydım. Burada olmayı çok isterdim açıkçası. Bunun karşılığını dünyada görebileceğiniz bir millet örneği değil. Dünyanın her yerinde, hangi ülkede olursa olsun havaya bir silah sıkıldığında, herkes yere yatar. Bir tek Türk Milleti yatmaz. Tankın önüne atlar işte. Bu, millet olmakla, daha önce darbe görmekle, daha önce bu acıları yaşamakla alakalıdır. 21. yüzyıldaki bir darbe girişimi zaten hiçbir şekilde kabul edilemezdi. Bunun en güzel örneğini de Türk Milleti göstermiş oldu. İsterdim, yurt dışında olmayıp Türkiye'de olmayı ve o örneği o anda gösterebilmeyi ama öyle bir şansım olmadı."

"DARBE DİRİŞİMİ BAŞARILI OLSAYDI..."

Olayların yaşandığı gün yurt dışında olduğu için çok kötü hissettiğini vurgulayan Düzyatan, "Ülkenizde bir şeyler oluyor ve siz orada değilsiniz. Aslında siz oranın bir parçasısınız. Allah korusun, başarılı olabilseydi, dönecek bir ülkemiz olmayabilirdi ya da döndüğümüzde o ülke, bizim ülkemiz olmayacaktı. O yüzden de bunların hepsi tabii ki ilk öğrendiğiniz süre içerisinde aklınıza geliyor. Bu hissi ömür boyu, ne ben, ne oğlum, ne de bir başkası yaşasın istemiyorum açıkçası." dedi.

"MEMLEKET ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLAR BİTMEYECEKTİR"

Genç oyuncu, 15 Temmuz'un herkese bir şeyler kazandırmış olması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Her şeyden önce, ne kadar önemli bir ülke olduğumuzu bir kez daha görmemiz gerekiyor. Bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde ve bütün dünyanın bu memleketle ilgili fikirleri var. Bizim de artık piyon olmaktan çıkıp, yönetim tayfasına geçip, biraz daha oyun kurucu olmamız gerekiyor. Millet olarak da memleket ve devlet olarak da bunu yapmamız gerekiyor ki bu memleket üzerine oynanan oyunlar bitmeyecektir. Bunu ilk okuldan bu yana öğrendik. Bunu 'jeopolitik' diye öğrettiler başta ama jeopolitik olarak önemin ne olduğunu şimdi çok daha net görüyoruz."

Yönetmen koltuğunda Metin Günay'ın oturduğu Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonunda, Kayıların büyük bir kısmı Ahlat'a yerleşirken, Ertuğrul ve ona inanan 400 çadırlık Kayı boyu mensubu, Ankara yakınlarına yerleşecek. Önceki sezonlarda savaşçılık özellikleriyle ön plana çıkan Kayılar, bu sezonda ticaretle ilgilenmeye başlayacak ve o bölgede kurulan Hanlı Pazar'da ticari ve siyasi mücadelelere girecek.

"Diriliş Ertuğrul" yarından itibaren her çarşamba saat 20.00'de TRT 1 ekranlarında seyircisiyle buluşacak.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 25 Ekim, 2016 - 16:30
Haberle İlgili Daha Fazlası
Genel İnternet Magazin
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    YKS bitti, zorlu tercih maratonu başlıyor, uzmanlar uyarıyor: Beklentiyi büyütmeyin sıralamalar zorlayabilir
    Beklentiyi büyütmeyin sıralamalar zorlayabilir
    Kaydet
  • 2
    Memur ve emekli zammı için 3 farklı senaryo! En düşük maaş kaç lira olacak?
    Memur ve emekli zammı için 3 farklı senaryo! En dü...
    Kaydet
  • 3
    8 trilyon gram gram eridi! Altın servetimizde şok düşüş
    8 trilyon gram gram eridi! Altın servetimizde şok ...
    Kaydet
  • 4
    25 bin TL taksitle, faizsiz 500 bin TL! Bugün başla, 9 ay sonra paranı al
    25 bin TL taksitle, faizsiz 500 bin TL! Bugün başl...
    Kaydet
  • 5
    Apple’dan yeni zam kararı! Çip krizi Mac ve iPad fiyatlarını uçurdu
    Apple’dan yeni zam kararı! Çip krizi Mac ve iPad f...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Ana muhalefetin ahvali…
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Hani Trump, İsrail’le karşı karşıya gelmezdi!
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Yaz kursları
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva İran senaryosunu bozan lider: Erdoğan
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Devlet aklının tarihî eşiği ve Terörsüz Türkiye
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Bursa otobanında korkutan kaza! Zincirleme faciadan son andaki manevrayla kurtuldu
    Bursa otobanında korkutan kaza! Zincirleme faciadan son andaki manevrayla kurtuldu
    Kaydet
  • Saldırı planı onaylandı! Rusya'ya karşı 40 gün sürecek
    Saldırı planı onaylandı! Rusya'ya karşı 40 gün sürecek
    Kaydet
  • Faizsiz kazanç rehberi Tasarruf Ortağım yayında
    Faizsiz kazanç rehberi Tasarruf Ortağım yayında
    Kaydet
  • BÖLGESEL GÜÇ OLACAK!
    BÖLGESEL GÜÇ OLACAK!
    Kaydet
  • Avrupa yanıyor! Ölü sayısı 212'ye yükseldi, Almanya'da ordu göreve çağrıldı: Türkiye ne kadar etkilenecek?
    Avrupa yanıyor! Ölü sayısı 212'ye yükseldi, Almanya'da ordu göreve çağrıldı: Türkiye ne kadar etkilenecek?
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Çekya'dan Ankara Zirvesi öncesi akılalmaz intikam senaryosu! Dışişleri Bakanı Macinka da dahil oldu, Cumhurbaşkanı Pavel'a yeni kumpas
Çekya'dan Ankara Zirvesi öncesi akılalmaz intikam senaryosu! Dışişleri Bakanı Macinka da dahil oldu, Cumhurbaşkanı Pavel'a yeni kumpas
Kaydet
Hürmüz'de gemi vuruldu! ABD, İran'ın saldırısını duyurdu
Hürmüz'de gemi vuruldu! Bölgede tansiyonu yükseltecek
Kaydet
İSTANBUL ANADOLU 19. AİLE MAHKEMESİ
İSTANBUL ANADOLU 19. AİLE MAHKEMESİ
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2026 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası