Haluk Levent’ten 6 Şubat paylaşımı: Her satırı okuyanı duygulandırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

150 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte depremzedelere yaptığı yardımlarla bilinen Ahbap Derneği’nin kurucusu Haluk Levent’ten asrın felaketinin yıldönümünde duygulandıran bir paylaşım geldi.

Türkiye, geçen sene 6 Şubat’ta ‘asrın felaketi’ olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısıyla sarsıldı. Şarkıcılığın yanı sıra yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Haluk Levent, kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile sahaya inmiş, yürüttüğü çalışmalarla takdir toplamıştı. 

“YARIM KALAN HİKAYELERLE DÜNYADAN AYRILDILAR”

Haluk Levent, asrın felaketinin yıldönümünde X hesabından yaptığı paylaşımla gündeme geldi. Yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik kavramlarına dikkat çeken Levent, şu duygusal satırları kaleme aldı:

“1 yıl önce; 6 Şubat 2023'te tüm ülkemizin yüreği birlikte sallandı. Kahramanmaraş merkezli bu doğal afet, milyonlarca hayatımızı, şehirleri, binaları, anıları, umutları ve gelecekleri alt üst etti. Bu büyük felakette nice insanımız, çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız yarım kalan hikayeleriyle dünyadan ayrıldı. Acımız hala taze! Onları bugün anmak, sadece adlarını saygıyla yad etmek olmamalı, onların hayallerini sürdürmemiz, onlardan kalanlarla dayanışmayı hiçbir zaman bırakmamız, onlar için, birbirimizin kıymetini bilerek ve birbirimize daha çok bağlanarak yaşamamamız gerek.”

“YÜREKLERİNDEKİ SARSINTIYI HİSSEDEN HERKES HAREKETE GEÇTİ”

“Bu bağı diğer afetlerde olduğu gibi 6 Şubat depreminin hemen ardından da gördüm; Türkiye'nin dört bir yanından, yüreklerindeki sarsıntıyı hisseden herkes, elinden gelen her desteği sunmak için harekete geçti. Arama kurtarma ekipleri, ilk andan itibaren enkaz altında kalan kardeşlerimizin yardımına koştu. Gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımız, yaraları sarmak için seferber oldu. Ülkenin her yerinden ve dünyadan gönüllüler, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız, şirketler ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için canla başla aylarca, gece gündüz çalıştı. Yaralarımızı sarmak için desteklerini sunan tüm dünyadan insanlara kişisel olarak minnetle teşekkür ediyorum.”

“YIKINTILARIN İÇİNDEN BÜYÜK UMUTLAR YEŞERTECEĞİZ”

“İçimizdeki yardımlaşma, dayanışma ruhunu bugüne dek defalarca sahada görmüş, yaşamış biri olarak inanıyorum ki hep birlikte yeniden yuvalar inşa edeceğiz, parklarımızda, okullarımızda çocuk sesleri yankılanacak, yıkıntıların içinden büyük umutlar yeşerteceğiz. Türkiye olarak en zor zamanlarda bile umudumuzu kaybetmedik. Tarih boyunca nice zorlukların üstesinden birlikte geldik. Yeter ki bu afeti, afetlerdeki kırılganlıklarımızı, kaybettiklerimizi unutmayalım, afetten etkilenen tüm insanlarımızla dayanışmayı hiç bırakmayalım. Tüm kaybettiğimiz canların anısı önünde saygıyla eğiliyor, yakınlarının acısını en derinden paylaşıyorum. Hepimizin başı sağ olsun.”

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
semra 6 Şubat 2024 12:10

150 bin değil 50 vatandaşımız vefat etti diye resmi kurumlar açıklama yapmıştı

Sonraki Haber Yükleniyor...