Kuruluş Osman ekibinden ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına destek: Hadi bir hayata dokunalım

Düzenleyen:
- Güncelleme:

MAGAZİN Haberleri

İçişleri Bakanlığı ve AFAD iş birliğiyle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyası başlatıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın çağrı yaptığı kampanyaya Kuruluş Osman dizisinin oyuncularından destek gecikmedi.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyası ile hayırseverlerin evlerini depremzedelere bedelsiz ya da uygun şartlarda kiralayabileceklerini bildirdi.

DEPREMZEDELER İÇİN ‘EVİM YUVAN OLSUN’ KAMPANYASI 

Oktay açıklamasında “Türkiye'de yaşayıp ikinci evi olan ya da yurt dışında yaşayıp Türkiye'de ikinci evi olan, kullanmadıkları evlerini veya yazlık evlerini depremzede ailelerin kullanımına bedelsiz olarak sunmak veya evlerini uygun şartlarda depremzede ailelerin oturması için kiralamak isteyen hayırseverlerimiz, gönül rahatlığıyla evimyuvanolsun sitesinden başvurabilirler” ifadelerine yer verdi.

ÇAĞRI YAPTILAR

Kampanyaya Kuruluş Osman dizisi oyuncuları da destek verdi. Burak Özçivit, Özge Törer, Yıldız Çağrı Atiksoy gibi isimler, yer aldıkları videoda kampanaya katılım için çağrı yaptı.

Ünlü oyuncular, “Hadi, bir hayata dokunalım” dediği videoda şu ifadeler yer aldı:

“Birçok depremzedenin sıcacık bir yuvaya ihtiyacı var. Peki biz ne yapabiliriz? Sen de evimyuvanolsun.org üzerinden bir hayata dokunabilirsin. Bu web sitesi üzerinden afetzedelere evini tahsis edebilir, düşük bir bedelle kiralayabilir ya da kiralarını karşılayabilirsin. Bu süre içinde oluşacak tüm faturalar kaymakamlıklar tarafından ödenecek. Olası hasarlara karşı ev eşyaları sigortalanarak, sigorta primleri Türkiye Sigorta tarafından karşılanacak. evimyuvanolsun.org depremzedelerin ve destekçilerin haklarını devlet tarafından güvenceye alındığı bir dayanışma platformu. Siz de bu dayanışmaya katılın. Size ihtiyacı olan onlarca kişi uzakta değil, sadece bir tık ötenizde. Hadi, bir hayata dokunalım.”

İBRAHİM TATLISES 5 EVİNİN KAPISINI AÇTI

İbrahim Tatlıses kampanya kapsamında 5 evini depremzedelere açarken, Ercan Saatçi, İzel ve Deniz Seki de kampanyaya destek veren isimler arasında yerini aldı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...