Oyuncu Ogün Kaptanoğlu enkaz altındaki bir çocuğu kurtardı, paylaşımıyla yürekleri yaktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

MAGAZİN Haberleri

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından oyuncu Ogün Kaptanoğlu, KİF Arama Kurtarma ve ilk yardım ekibiyle çalışmalara katıldı. Kaptanoğlu, depremin 38'inci saatinde 6,5 saatlik çalışma sonrasında Hatay'da Şevket adlı bir çocuğu kurtardıkları anları sosyal medya hesabından paylaştı. Ünlü oyuncunun “Şevket’i enkazdan alabildik, maalesef kardeşini kaybettik” notu ve devamındaki açıklaması yürekleri yaktı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkıma yol açtı. Felaketin ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Karagül, Diriliş Ertuğrul, Kardeşlerim ve İyilik gibi birçok projede yer alan oyuncu Ogün Kaptanoğlu da zorlu mücadelede depremzedeleri yalnız bırakmadı, kurtarma ekibine dahil oldu. 

“ŞEVKET’İ ENKAZDAN ALABİLDİK, MAALESEF KARDEŞİNİ KAYBETTİK”

Deprem bölgesinde çalışmalara katılan oyuncu, ekibiyle birlikte bir kişiyi kurtardıkları anları sosyal medya hesabından paylaştı. Kaptanoğlu yaşadığı duyguları videonun altındaki şu notla ifade etti:

“KİF Arama Kurtarma ve ilk yardım ekibi olarak Hatay Defne bölgesine ağır hava koşulları sebebiyle 19 saatlik bir yolculukla, afetin 38. saatinde Hatay'a ulaşan 3. Arama Kurtarma Ekibiydik, ulaştığımız an kurtarma çalışmalarına başladık. Antakya Spor salonu karşısında bulunan pazar yerine konuşlanıp kurtarma çalışmalarımızı başlattık. Sabaha kadar süren 6,5 saatlik çalışma sonucu profesyonel kurtarma ekibi arkadaşlarımızla Şevket kardeşimizi enkazdan alabildik. Maalesef son ana kadar kardeşi için direnen Halime'yi ambulansa alırken tüm müdahalelere rağmen kaybettik. Şevket'in kurtulduğunu gören Halime'nin sevindiğini gördük, söylediklerini unutamayacağız. Sonra huzurla aramızdan ayrıldığını düşünüyoruz. Üzülerek söylemeliyiz ki Şevket anne, baba, abla ve kız kardeşini kaybetti. Düşünmekten insan kendini alamıyor, keşke elimizdeki imkanlar ve zaman bizden yana olsaydı.”

“OMUZ OMUZA ÇALIŞAN KARDEŞLERİME SELAM OLSUN”

Kendisiyle birlikte arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip arkadaşlarına teşekkür eden oyuncu açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Tarifi mümkün olmayan duygularımızla, tüm ekip arkadaşlarıma, bizimle omuz omuza çalışan Bolu Komando dan asker kardeşlerime ve kendi kayıplarının acısını yaşarken bizimle enkaza girip mücadele eden Nihat kardeşime selam olsun. İnsan, avunmak için ‘elimizden geleni yaptık’ diye düşünürken bile utanıyor. Türk milletinin başı sağ olsun, geçmiş olsun.”

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...