Pervin Buldan: CHP’ye İstanbul’u biz kazandırdık

Pervin Buldan: CHP’ye İstanbul’u biz kazandırdık

POLİTİKA Haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanması nedeniyle HDP İstanbul İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı.

Seçimlerde CHP ile ittifak yapan ama bunu her platformda saklamayı tercih eden Buldan, “Biz 23 Haziran’da İstanbul’u almayı başardıysak Diyarbakır’ı, Van’ı ve Mardin’i kayyumlardan almayı başarabiliriz. Ancak bunun için birlikte, beraber omuz omuza yürümeye ihtiyaç var. İşte bugün Türkiye bir demokrasi sınavından geçecek. Herkesin ortak hareket etmeye ihtiyacı olan bir günden geçiyoruz” dedi.
PKK destekçisi belediyelerini geri almak isteyen Buldan, “Ben bu çağrımı başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm siyasi partilere yöneltmek istiyorum. Bu sınavı birlikte geçmek zorundayız” diye konuştu. Buldan’ın “İstanbul’u bizim oylarımızla aldınız” imasına ne CHP’nin lideri Kılıçdaroğlu’dan ne de CHP’li herhangi bir vekilden tek bir cevap gelmedi. Kılıçdaroğlu ve parti yetkilileri kayyum atamalarına yüksek perdeden ilk ses veren parti olmuş, terör destekçisi üç belediye başkanının arkasında durmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...