Erdoğan'dan vekillere: Muhalefet yüklenince, susmayın!

Düzenleyen:
Erdoğan'dan vekillere: Muhalefet yüklenince, susmayın!

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde 57 milletvekiliyle bir araya geldi.

Ebru Karatosun ANKARA

Toplantının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada her şeyi açıkça konuşalım” diyerek milletvekillerine söz verdi. Milletvekillerinin önerilerini not alan Erdoğan’ın, toplantıyı kayıt altına aldığını ve sonrasında izleyip geniş kapsamlı bir değerlendirme yapacağını söylediği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Sahaya ağırlık vereceğiz. Milletimizle bağlarımızı güçlendireceğiz. Hiçbir şekilde boşluk bırakmadan sahada etkinliğimizi arttıracağız. Muhalefet dili ile konuşmayın. Biz kendimizi anlatmıyoruz, yaptıklarımızı anlatmıyoruz. Biz kendimizi anlatmadığımız zaman millet bunların yalanlarına kanıyor. Milletimizi bu konuda bilinçlendirmek bizim görevimiz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleriyle bürokrasi arasında bazı sorunların olduğunun, ayrıca bakanlar ve bürokrasi arasında da iletişim kopukluğu yaşandığının  dile getirilmesi üzerine “Bürokrasi ve Meclis arasındaki kopukluğu giderin” talimat verdiği belirtildi.

Meclis Genel Kurul kürsüsünün kullanımı konusunda da değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda bir milletvekili bu oranları paylaştı. Verilere göre Meclis’te Cumhur İttifakı’nın çoğunluk oranının yüzde 58 olduğu, ancak kürsüde konuşma oranının yüzde 28,97 olduğu belirtildi. Millet İttifakı’nın ise Meclis’te çoğunluk oranının yüzde 42 olmasına rağmen, kürsüde konuşma oranın yüzde 75,87 olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu veriler üzerine, “Meclis kürsüsü bir milletvekilinin er meydanıdır, daha çok kullanın. Muhalefet yüklenince, siz susmayın. Söyleyeceğiniz varsa kanun biraz geç çıksın. Siz yine sözünüzü söyleyin” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...