Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Abdülkadir Selvi'den bomba iddia!
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

Abdülkadir Selvi'den bomba iddia!

Son Güncelleme: 15 Ekim, 2015 - 12:27
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Abdülkadir Selvi'den bomba iddia!
Fotoğraf Başlığı Abdülkadir Selvi'den bomba iddia!

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, "Çözüm sürecinin geleceği ne olacak" başlıklı yazısında çarpıcı iddialarda bulundu.

Kaydet
a- | +A
Yeni Şafak Ankara Temsilcisi ABDülkadir Selvi, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "buzdolabına kaldırıldı" dediği, çözüm sürecine ilişkin olarak "İmralı'da gelişmeleri takip ettiğini" söyledi. Selvi Öcalan'ın 8-9 kez çatışma süreçlerini ve çatışmasızlığı yaşadığını anlatarak, "Çözüm sürecinin başarıya ulaşmaması konusunda Kandil'i ve devleti suçladığını, çözüm süreci başlar ve bir gün bana ihtiyaç olur diye hazırlık yaptığını" yazdı.
 
Selvi'nin Yeni Şafak'ta "Çözüm sürecinin geleceği ne olacak" başlığıyla yayımlanan (15 Ekim 2015) yazısı şöyle:


Ankara Garı'nda canlı bombaların patladığı gün, PKK tek yanlı ateşkes ilan etti.
Murat Karayılan, Ankara'da yaşamını yitiren insanların vasiyeti gereği eylemsizlik sürecini uygulayacaklarını söyledi.
Hangi gerekçeyle olursa olsun silahların susması güzel.
Ama öyle olmadı.
PKK ateşkes ilan etti ama şehit cenazeleri gelmeye devam ediyor.
Tek yanlı ateşkes ilan için Kandil'de bir güç mücadelesi yaşandı.
“Eylemsizlik” kararının ilk işaretini Bese Hozat vermişti.
 
Çünkü geçen hafta PKK'nın üst düzey yöneticileri üç gün boyunca İran sınırındaki, ”Kaletuka Kampı”nda toplantı yaptılar. Türkiye'nin operasyonlarını, kış yapılanmasını, Suriye'de ABD ve Rusya ile ilişkileri ve “Eylemsizlik” kararını tartıştılar.
“Kaletuka kampı” sınırın İran tarafında olduğu için örgüt açısından güvenli bulunuyor. Cemil Bayık son zamanlarda röportajlarını bu kampta veriyor.
 
Cemil Bayık, Murat Karasu ve Duran Kalkan, eylemsizlik kararı alınmasına karşı çıktılar. Gerekçeleri ilginçti: ”Türkiye çatışma sürecinde tutulmazsa Suriye fırsatı elimizden kaçabilir. Suriye'de çözüme en yakın olduğumuz bir süreç gelişiyor.”
 
Murat Karasu aynı zamanda Kandil adına Suriye'deki silahlı unsurları yöneten isimlerden biri. Biz Salih Müslim'i tanıyoruz ama asıl güç, Suriye'deki silahlı unsurların başında olan Sofi Nurettin, Behoz Erdal ve Murat Karasu'nun elinde.
Murat Karayılan ve Sabri Ok'un eylemsizlik kararını savundukları biliniyor. Bu aynı zamanda örgütün Suriye üzerinde odaklanması ve kış yapılanması için başvurulmuş bir taktiksel hamle.
 
Murat Karayılan ve Sabri Ok'un tezlerinden biri de 1 Kasım seçimleriyle ilgili. Çatışma sürecinin HDP'ye zarar verdiğini, sıkışan Ak Parti'ye siyasi olarak zarar verebilmek için çatışma sürecinin durması, HDP'nin yeniden yükselişe geçmesi gerektiğini yönünde.
Ama asıl Suriye süreci devam ederken, Türkiye'nin çatışma sürecinde tutulması tezine ne diyorsunuz? Öcalan, Suriye Devlet Başkanı Hafız Esat'ı işaret ederek, ”Büyük bir ülkenin devlet başkanı PKK'yı kurduğumda Türkiye'yi meşgul etmelisin” demişti.
 
PKK'nın Suriye kolu olan PYD; ABD tarafından Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan özgürlükçü seküler Kürtler olarak tanıtılıyor. Terörist örgütler listesinde yok.
 
ABD, son olarak PYD'ye 50 ton silah yardımı yaptı.
Başbakan Davutoğlu, ABD'yi uyararak, ”Şu anda PYD'ye verilen yardımın PKK'ya gitmeyeceği konusunda hiç kimse bize inandırıcı bir gerekçe söyleyemez. Irak'ta kullanıldığı, Türkiye'de kullanıldığını tespit edersek, PKK'ya yaptığımız müdahaleyi yapar, bulunduğu yerde silahları yok ederiz” dedi.
 
ABD'den PKK, PJAK ve PYD yakında IŞİD'in elinde tuttuğu ve muazzam petrol gelirlerine sahip olduğu Rakka'ya saldıracak. IŞİD en büyük gelirlerinden birini Rakka'dan çıkardığı petrolü Esed rejimine satarak elde ediyor. ABD bir süredir Rakka'yı havadan vuruyor. Kısa sürede PYD, kara birlikleri olarak Rakka'ya saldıracak. Bunun için PKK birlikleri de bölgeye kaydırıldı. Barzani, kendi bölgesinden geçişe izin vermeyince Süleymaniye üzerinden kaydırıldı.
 
PYD, Suriye'nin yeni efendisi olan Rusya ile irtibat kurmakta gecikmedi Kamışlı'da PYD, Esed rejimi ve Rusya güçleri arasında ilişkileri düzenlemek üzere bir irtibat bürosu kuruldu.
Kamışlı'daki irtibat bürosunda 7 Suriyeli irtibat elemanı görev yapacak.
PKK'nın, ”Eylemsizlik kararı”na gelince. PKK'nın açıklaması Ankara'da heyecanla karşılandı mı? Yok. Tam aksine, ”Taktik bir hamle” olarak görüldü. Peki bu karar çözüm süreci için yeni bir zemin olabilir mi?
 
PKK'nın eylemsizlik kararı Ankara'da bir karşılık bulmadı. Kandil bu kararını açıklamadan önce Ankara'da seçimlerden 10 gün önce eylemsizlik kararı alınacak şeklinde bir bilgi zaten vardı. “Sorun eylemsizlik kararı alınması değil, saldırıların durması ve Türkiye sınırları içinde silahlı mücadelenin bittiği kararının alınması” deniliyor. Geçen çözüm sürecinin en büyük zaafı geri çekilmenin durdurulmasıydı. Bu kez geri çekilme konusunda büyük bir hassasiyet var. Silahlı unsurlarını içeride tutan PKK'nın bunu şehir yapılanmalarını gerçekleştirdiği ve bölge üzerinde baskı unsuru olarak kullandığı biliniyor. Bu kez, silahlı unsurlar Türkiye sınırlarının dışına çıkmadan, silah bırakma konusu müzakere edilecek bir zemin olmadan, tek yanlı eylemsiz kararı heyecan oluşturmuyor.
 
Elbette ki PKK'ya yönelik operasyonları yönetenler de çok iyi biliyor ki, bu iş dağdaki son terörist ölene kadar sürmeyecek. Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, ”PKK'yı 6 kez yenilgiye uğrattık ama PKK bitmedi” demedi mi?
PKK, şehirlerde iyice geriletene ve psikolojik üstünlük tamamen devlete geçene dek bu operasyonlar sürecek. Sonra? Bir diyalog süreci başlayacak. Ancak Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın belirttiği gibi bu ”Nerede kalmıştık?” şeklinde olmayacak. Çözüm sürecinde bir gözü kapalı bir devlet vardı, bu kez tam aksine PKK'nın şehir ve kırsal yapılanmaları üzerinde devletin dört gözünü açtığı bir süreç olacak.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ”Buzdolabına kaldırıldı” dediği çözüm süreci için AK Parti'nin seçim beyannamesinde güçlü ifadeler vardı. Kürt sorununa sivil çözüm AK Parti'nin en büyük başarı hikayelerinden biri. AK Parti kendi eserine sırt çevirme niyetinde değil.
 
Artık yıprandığı için adının bile değişip, ”Çözüm süreci” denilmeyeceğini umuyorum. Yeni bir formatla, yeni bir süreç yaşanacak.
Bu arada çözüm sürecinin arkasındaki önemli iradelerinden biri olan Öcalan'ın ise İmralı'da gelişmeleri takip ettiği söyleniyor. En az 8-9 kez çatışma süreçlerini ve çatışmasızlığı yaşamış, Özal'dan Erdoğan'a kadar çözüm süreçlerine tanık olmuş bir isim Öcalan. Çözüm sürecinin başarıya ulaşmaması konusunda Kandil'i ve devleti suçladığı ifade ediliyor. Çözüm süreci başlar ve bir gün bana ihtiyaç olur diye hazırlık yaptığı biliniyor.
 
Tüm bunlar sahada yaşananlar. Ama asıl belirleyici olan nokta 1 Kasım'da çıkacak tablo olacak. 1 Kasım'da sandıktan çıkacak sonuç birçok şeyin belirleyicisi olacak. Çözüm sürecinin kaderini de etkileyeceğinden kuşkum yoktur.


Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 15 Ekim, 2015 - 12:27
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 5
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Robinhood'dan flaş karar! Çalışan sayısında yüzde 10 kesintiye gidiyor
Robinhood, çalışan sayısında yüzde 10 kesintiye gidiyor
Kaydet
Karaman'dan kahreden haber! Çok sayıda can kaybı ve yaralı var
Karaman'dan kahreden haber!
Kaydet
Panter Emel lakabı ile tanınıyordu! Yeşilçam oyuncusu Emel Yıldız hayatını kaybetti
Panter Emel hayatını kaybetti!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası