AB’nin kritik isminden açıklama: Türkiye, bizim için çok değerli bir ortak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
AB’nin kritik isminden açıklama: Türkiye, bizim için çok değerli bir ortak

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

AB’nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile stratejik ve ilerici bir iş birliği için alternatifler sundu. Türkiye’nin bölgesel çatışmaların çözümünde önemli bir rol oynadığını belirten AB, temel görüş ayrılıklarını gidermeye yönelik çabaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa Konseyi’nin isteği üzerine Brüksel, AB-Türkiye ilişkilerinin geleceğini belirledi.

AB’nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile stratejik ve ilerici bir iş birliği için alternatifler sunduklarını belirtti.

“TÜRKİYE, BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR ORTAK”

Borrell, yaptığı basın açıklamasında “Türkiye, bizim için çok değerli bir ortak.” dedi.

Borrell, Türkiye’nin her bir çatışmanın çözümünde önemli bir rol üstlendiğini ve Türkiye ile Orta Doğu’da barış süreci konusunda görüşmeye hazır olduklarını ifade etti.

"TEMEL GÖRÜŞ AYRILIKLARINI GİDERMELİYİZ"

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, “Türkiye ile temel görüş ayrılıklarını gidermeye yönelik çabalar devam etmelidir.” İfadelerine yer verildi.

AB'nin, Türkiye'yle olası tüm alanlarda daha işbirlikçi ve karşılıklı yarara dayalı bir ilişki geliştirmek konusunda stratejik çıkarı olduğu açıktır.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...