Grup kararıyla netleşti: AK Parti ve MHP 'Adayımız Erdoğan'

- Güncelleme:
Grup kararıyla netleşti: AK Parti ve MHP 'Adayımız Erdoğan'

Politika Haberleri

AK Parti TBMM Grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı aldı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Dün basına kapalı toplanan AK Parti TBMM Grubu’nda, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve grup başkan vekillerinin imzasıyla AK Parti Grubu Genel Kurul Divan Başkanlığına sunulan “Anayasanın 101’inci, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nun 8’inci maddeleri gereğince 14 Mayıs 2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı aday gösteriyoruz” yazılı başvuru ele alındı. Toplantıya katılan milletvekilleri, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine dair pusulayı imzaladı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz “Cumhurbaşkanı’mız ve AK Parti Genel Başkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti grubu tarafından cumhurbaşkanı adayımız olarak bildirilmesine grup toplantısına katılan bütün milletvekillerimizin oy birliğiyle karar verilmiştir” dedi. AK Parti’nin ardından MHP de grup kararıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aday gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...