AK Parti yönetimi uyardı: Mevcut vekillerin tamamı başvursun

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti yönetimi uyardı: Mevcut vekillerin tamamı başvursun

Politika Haberleri

Adaylık trafiği hızlandı. 10’a yakın vekil yeniden aday olmak istemezken, teşkilatlardan yoğun başvuru geliyor. İşte AK Parti’de son kulisler...

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti’de milletvekili aday adaylığı konusunda başvurular 22 Mart'ta sona eriyor. Aday olmak isteyen kamu görevlilerinin de bugün akşama kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyor. Bu nedenle AK Parti’deki adaylık trafiği hızlanırken, 3 dönemlikler de dâhil olmak üzere AK Parti yönetimi mevcut tüm milletvekillerine adaylık başvurusunda bulunmaları mesajı gönderdi. Mesajda “Yeni seçim süreci AK Parti’miz ve milletimiz için hayırlı olsun. İstisnasız, tüm milletvekillerimizin adaylık için başvurmasının daha uygun olacağı kanaatindeyiz” ifadesine yer verildi. Bu talebin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iletildiği öğrenildi.

ADAY OLMAYACAKLAR

AK Parti’de eski bakanlardan Fikri Işık ile İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu’nun daha önceden ‘yeniden aday olmak istemediklerini’ parti yönetimine ilettikleri belirtiliyor. Kulislerde, ayrıca, Kenan Sofuoğlu, Barış Aydın, Kasım Gülpınar ve Tuğrul Türkeş’in de adaylık başvurusu yapmayacakları konuşuluyor. Kendi inisiyatifleri ile aday olmak istemeyen milletvekili sayısının 10’u bulacağı belirtiliyor.

Yeniden aday olmak istemeyen bazı milletvekillerinin bizzat Cumhurbaşkanı ile görüşerek niyetlerini dile getirdikleri belirtildi. Cumhurbaşkanı’nın da görüştüğü isimlere “Bu süreç bir geçsin bakarız. Durmak yok yola devam” dediği ve seçimlerde birlikte çalışma talebini söylediği öğrenildi. Mevcut bazı milletvekillerinin ise seçim bölgelerinin değiştirilmesini istedikleri ifade ediliyor. Bu arada, eski bakanlardan Abdülhamit Gül ve Lütfi Elvan gibi isimlerin yeniden milletvekili adayı gösterileceği ifade ediliyor. Mevcut bakanlardan da milletvekili listesinde değerlendirilebilecek isimler olduğu belirtilirken, seçim döneminde özellikle kritik illerde bazı bakanların liste başı yapılacağı konuşuluyor. AK Parti’ye il-ilçe teşkilatlarından da çok sayıda aday adaylığı başvurusu yapıldı.

HÜDA PAR’A KONTENJAN

Öte yandan, Cumhur İttifakı’nın genişletilmesi amacıyla Hüda Par ve Yeniden Refah Partisi ile yapılan görüşmelerin bu hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. AK Parti kulislerinde Hüda Par’a Diyarbakır listesinde ikinci sıradan kontenjan verileceği belirtiliyor. Yeniden Refah Partisi için ise kendi amblemleri ile seçime girmemeleri durumunda, İstanbul veya Konya listesinden yer açılacağı ifade ediliyor. Çok sayıda kamu görevlisi de AK Parti’de aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ile kaymakamlar, rektörler, yargı mensupları ve eski milletvekillerinin yanı sıra kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu yöneticilerinden de AK Parti’ye aday adaylığı başvurusu yapıldı.

HATAY VALİSİ İSTİFA ETTİ

Ayrıca AK Parti’den aday adaylığı için Hatay Valisi Rahmi Doğan istifa ederken, Kızılay İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi de İBB’deki görevlerinden ayrıldı. Ekşi, İBB’nin Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı ve AK Parti’den Maltepe Meclis üyesiydi. Türkücü Mahmut Tuncer’in oğlu Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, AK Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.

AK Parti yönetimi uyardı: Mevcut vekillerin tamamı başvursun

ŞİMŞEK KULİSLERİ

Bir süredir eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni dönemde kabinede görev alabileceği belirtiliyordu. Şimşek’le ilgili milletvekilli adaylığının da gündeme geldiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da Şimşek’in Gaziantep’ten aday gösterilmesine yönelik taleplerin iletildiği ifade ediliyor. Ancak Şimşek’in milletvekili adaylığına sıcak bakmadığı öğrenildi. Şimşek’in uzun süredir de yurt dışında bulunduğu biliniyor. 

3 DÖNEMLİKLER NE OLACAK?

AK Parti’de üç dönemini dolduran 70’ten fazla milletvekilinin durumu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında kurulan ve milletvekili listelerine son şeklinin verileceği üst komisyonda değerlendirilecek. AK Parti yönetiminin büyük çoğunluğu 3 dönem kuralının eksiksiz uygulanması görüşünde. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı isimleri istisna tutabileceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...