AK Parti'de adaylık başvuruları kasımda başlıyor

- Güncelleme:
AK Parti'de adaylık başvuruları kasımda başlıyor

Politika Haberleri

AK Parti’de adaylık başvurularının kasım ayının ilk haftası, temayülün kasım ayının ikinci haftası, aday tanıtım ve beyanname toplantısının ise ocak ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin taslak takvim üzerinde çalışmaya başladı. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi sonrası hız kesmeden seçim strateji toplantılarını sürdüren AK Parti, ağustos ayı itibarıyla seçim çalışmalarına başlayacak. Partide adaylık başvurularının kasım ayının ilk haftası, temayülün kasım ayının ikinci haftası, aday tanıtım ve beyanname toplantısının ise ocak ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

KONGRE EYLÜLDE...

6 ya da 7 Ekim’de yapılması düşünülen 4. Olağanüstü Kongrenin ise eylül ayı içerisine çekilebileceği konuşuluyor. Ancak 18-19 Eylül tarihlerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta yapılacak BM Genel Kuruluna katılacağı için takvimde sıkışıklık yaşanabileceği kaydediliyor. AK Parti, kongreyi eylül ayına çekerek ekim ayını teşkilatlara ayırmayı düşünüyor. Seçimler öncesi teşkilatların son durumunun kontrol edilmesi, gözden geçirilmesi ve gerekli takviyelerin yapılması planlanıyor.

DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

Öte yandan, belediye başkan adaylarının, vatandaşın gönlünde yer edinen, güler yüzlü ve çalışkan isimlerden seçileceği belirtiliyor. 2 dönem veya daha fazla belediye başkanlığı yapanların yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği ile ilgili de çalışmalar devam ediyor. Bu konuda son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. AK Parti kaynakları, milletvekili ve kabinede büyük değişimler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı şekilde yerel seçimlerde de vatandaşın değişim beklentisini göz ardı etmeyeceğini ifade ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...