AK Parti'den Hatay hamlesi: 'Deliller karartılıyor' dedi, suç duyurusunda bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
AK Parti'den Hatay hamlesi: 'Deliller karartılıyor' dedi, suç duyurusunda bulundu

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

31 Mart yerel seçimlerinde Hatay'ı yüzde 44,48 oy oranı ile alan AK Parti, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde delillerin karartıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, "Belediye  yerleşkelerinden, daha sonra yapılacak incelemelerde ortaya çıkacak suçların delillerini karartmak için bazı eşyaların, evrakların, dosyaların, bilgisayarların çalındığına ilişkin bilgi, belge ve fotoğraflar tarafımıza ulaştı" ifadelerine yer verildi.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdari Genel Seçimleri'nde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 44,48 oy oranı ile AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk kazandı. 

AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, yazılı açıklamasında, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimi adayları Mehmet Öntürk'ün kazandığını, mazbata için İl Seçim Kuruluna başvurduklarını belirtti.

'DELİLLERİ KARARTIYORLAR'

Erdoğan, Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkelerinden suçların delillerini karartmak için bazı eşyaların, evrakların, dosyaların, bilgisayarların çalındığı, nakledildiği ve içerikleriyle oynandığına ilişkin bilgi, belge ve fotoğraf gibi dokümanlarla suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

AK Parti'den Hatay hamlesi: 'Deliller karartılıyor' dedi, suç duyurusunda bulundu - 1. ResimAK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan

"Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkelerinden, daha sonra yapılacak incelemelerde ortaya çıkacak suçların delillerini karartmak için bazı eşyaların, evrakların, dosyaların, bilgisayarların çalındığı, nakledildiği, içerikleriyle oynandığına ilişkin tarafımıza ulaşan bilgi, belge, fotoğraf gibi dokümanlarla suç duyurumuzu bugün Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına yapıyoruz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Genel başkanları ve adayları başta olmak üzere kaybettikleri seçimi hazmedemeyenlerin, kamuoyunu ve adli makamları yalan yanlış basın açıklamaları ve itirazlarla oyalayıp, asıl amaçlarının belediyede yıllardır süren hırsızlıkların, usulsüzlüklerin ve yolsuzlukların üzerini örtmek için zaman kazanmak olduğu ortaya çıkmıştır. Hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Tek bir kuruş hırsızlığa ve yolsuzluğa müsaade etmeyeceğiz. Belediyede kurulu görgüsüz ve hunhar aile, kardeş, eş saltanatını bitireceğiz."

'HER KURUŞ YOLSUZLUĞUN HESABINI SORACAĞIZ'

Hatay Büyükşehir Belediyesinde hizmete başladıkları gün belediyenin ve bağlı iştiraklerinin tüm iş ve işlemleriyle ilgili detaylı şekilde Sayıştay denetimini talep edeceklerini belirten Erdoğan, tespit edilen her kuruş yolsuzluğun da adli makamlar önünde hesabını soracaklarını bildirdi.

AK Parti'den Hatay hamlesi: 'Deliller karartılıyor' dedi, suç duyurusunda bulundu - 2. Resim
Mehmet Öntürk 

Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar kazanan tüm Hatay halkıdır, demokrasidir, Mehmet Öntürk'tür. Bizlere oy veren, vermeyen tüm kardeşlerimizin hukuku bize emanettir. Kimsenin sandıktan çıkan irademizi çalmasına da belediyenin mallarını çalmasına da vaktimizi çalmasına da müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdari Genel Seçimleri'nde AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk yüzde 44,28 oranında oy almış, CHP'nin adayı ve mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise yüzde 44,05'te kalmıştı.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...