Akşener'den CHP'ye gönderme: İyi ki de hür ve müstakil olarak bu seçime giriyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Akşener'den CHP'ye gönderme: İyi ki de hür ve müstakil olarak bu seçime giriyoruz

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Manisa'da katıldığı bir programda partisinin yerel seçime 'hür ve müstakil' girme kararına ilişkin konuşan İYİ Parti lideri Akşener, “İyi ki bu kararı almışız, iyi ki de hür ve müstakil olarak bu seçime giriyoruz. Türkiye’ye farklı bir rekabet anlayışını, heyecanını yeniden getirttik.” dedi. Akşener'in sözleri kulislerde CHP'ye gönderme olarak yorumlandı.

Mayıs ayında genel seçimleri büyük bir katılım ve demoktratik olgunlukla geride bırakan Türkiye, bu kez yerel seçimlere hazırlanıyor.

Yüksek Seçim Kurulu, 2 Ocak'ta resmi süreci başlattı. 36 siyasi partinin katılacağı seçimde takvim işlemeye devam ederken siyasi arena, oldukça hareketli günler geçiriyor.

Partiler aday belirleme ve ittifak çalışmalarına yoğunlaşmış durumda. Cumhur İttifakı'nın ana bileşenleri AK Parti ve MHP iş birliği yapacağı illeri açıkladı.

Muhalefet kanadında ise Mayıs seçimlerine göre daha dağınık bir tablo söz konusu. Genel seçimlerden sonra ağır suçlamalarda bulunduğu CHP'nin özellikle İstanbul ve Ankara'da güç birliği yapma önerisini  reddeden İYİ Parti, sancılı bir dönemden geçiyor.

Akşener'in partisinde geçtiğimiz haftalarda Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında oy çokluğuyla alınan yerel seçime 'hür ve müstakil' girme kararı sonrası adeta yer yerinde oynadı. 

Çok sayıda üst düzey isim karara tepki göstererek istifasını sundu. Birçoğu da yönetimin aldığı karara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle ihraç edildi.

AKŞENER MANİSA'DA KONUŞTU

Partideki büyük kopuşların yankıları sürerken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Manisa'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Partisinin Manisa İl Başkanlığında basın açıklaması düzenleyen Akşener, yerel seçimlere yönelik aldıkları tek girme kararının arkasında olduklarını ve iyi ki de bu kararı aldıklarının altını çizdi.

CHP'YE GÖNDERME

Açıklamasında CHP'ye yeni bir göndermede bulunan Akşener, “Bu yerel seçimler ayrı tek başımıza, hür ve müstakil girme kararı verdik. Sonra ortaya tuhaf bir iş çıktı. Biz simbiyotik bir ilişkiyi hep reddettik, et tırnak ilişkisini hep reddettik. Bu et tırnak ilişkisi sürecekse burada bizim oturmamıza gerek yok, herkes gider arzu ettiği siyasi parti bünyesinde çalışır, bize ne gerek var? Bizim bir iddiamız var, bu iddiayı hayata geçirebilmek için de en önemli fırsat yerel seçimler. Bu yerel seçimlerde epeyce bir haksızlığa, hakarete, iftiraya uğradık uğramaya da devam ediyoruz. Ama geldiğim nokta şu iyi ki bu kararı almışız, iyi ki de hür ve müstakil olarak bu seçime giriyoruz. Türkiye’yi farklı bir rekabet anlayışını, heyecanını yeniden getirttik.” dedi.

Akşener'den CHP'ye gönderme: İyi ki de hür ve müstakil olarak bu seçime giriyoruz

“BEN VE ARKADAŞLARIM BAŞLARIMIZI BU ÜLKENİN YOLUNA KOYDUK"

“İddia ediyorum ki biz bu seçimden ülkemize proje üzerinden ve size daha iyi hizmet ederiz dili üzerinden rekabetin nasıl olduğunu göstereceğiz.” diyen Akşener açıklamasını şöyle tamamladı;

Ben arkadaşlarıma ve televizyonda bana soru soran gazetecilere bir şey söyledim. Dediler ki ‘Hür ve müstakil gidiyorsunuz başarılı olursanız elbette hepinizin...Diyelim ki başarısız olundu siz ne yapacaksınız' dedi, ben de ‘Bedelini ödeyeceğim’ dedim. Şimdi o bugün geldi dünden beri başka bir iddia haline dönmüş. Ben size şunu söyleyeyim, hani var ya, ‘Baş koymuşum Türkiye’nin yoluna...’ Ben ve arkadaşlarım başlarımızı bu ülkenin yoluna koyduk. Allah’a da milletimize de güveniyoruz. Herkesin şaşıracağı bir sonuçla karşı karşıya kalacağız. Ondan sonra bu yerel seçim sonuçlarının sonrasının 2028’e ne kadar olumlu yansıdığını göreceğiz.

"BİZİ GAGALAYAN, İFTİRA EDEN, OPERASYON ÇEKENLER GÖRECEK"

Bizi gagalayan, bize iftira eden, operasyon çekmeye çalışanlar da görecek. İlginç olan şu; biz birbirinden nefret eden insanları bir araya getirdik. İsteyince oluyormuş. Biz insanları yan yana getirebilen bir konumdayız. İnşallah Manisa’da da kazanacağız, Manisa’da da iyi belediyeciliğin nasıl olacağını gösterecekler ve biz de 2028’de bu ülkenin cumhurbaşkanını işaret etme hakkına ve yetkisine sahip olacağız inşallah.

Akşener İYİ Parti İl Binasını ziyaretinin ardından Şehzadeler İlçe Binasının açılışını gerçekleştirdikten sonra aday tanıtım toplantısına geçti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...