İYİ Parti Lideri Akşener'in 6’lı masayı dağıtan açıklamalarına AK Parti'den ilk yorum: Siyasi dansözlük

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti Lideri Akşener'in 6’lı masayı dağıtan açıklamalarına AK Parti'den ilk yorum: Siyasi dansözlük

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bileşeni olduğu 6’lı masadan kalkıp, cumhurbaşkanı adaylığı için de Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapması siyasetin gündemine bomba gibi düştü. AK Parti'den konuya ilişkin ilk açıklama geldi.  AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Biri tweet atıyor, 10 dakika sonra siliyor. Bu tam bir siyasi dansözlük. Bunlar güçlü bir cumhurbaşkanı değil özel kalem müdürü arıyorlar" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından açıklama yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener 6'lı masaya rest çekerek "Geldiğimiz noktada İYİ Parti kıskaca alınmıştır. 5 parti 'Kılıçdaroğlu aday olsun' dedi. Biz 'Yavaş ve İmamoğlu aday olsun' dedik. Şahsi hırslar Türkiye'ye değişildi. Noter masasında olmayacağız." dedi.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrı yaparak, "Millet sizi göreve çağırıyor" dedi.

AK PARTİ'DEN İLK YORUM

Akşener'in bu açıklamasının ardından AK Parti'den ilk yorum, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi.
Turan, "12 ayda, 12 toplantıda en yakın ortağını, kendi belediye başkanlarını ikna edememiş; milletimizi mi ikna edecek" dedi.

"CUMHURBAŞKANI DEĞİL ÖZEL KALEM MÜDÜR ARIYORLAR"

Güçlü, prensipli ve zamanında bir aday açıklanmasını ve bu adayla yarışmayı istediklerini anlatan Turan, iyi muhalefetin aynı zamanda iyi iktidarın da referansı olduğunu ifade etti.

Bu saatten sonra açıklanacak olan adayın olsa olsa usulen bir adaylık olacağını vurgulayan Turan, "Altılı masanın isteği güçlü bir Cumhurbaşkanı, önemli bir siyasi liderlik değil, sadece bir özel kalem müdürü arayışıdır" ifadelerini kullandı.

"VARSA YOKSA SİYASİ MANEVRAYLA ÖNE GEÇME TARTIŞMASI"

Altılı masanın adayını zamanında açıklayamamasından dolayı yaşanan tartışmalara da değinen Turan, "Keşke bu adayla siyasi bir kampanya başlatılsaydı. Keşke biz fikirlerimizi, projelerimizi onunla tartışabilseydik. Hatta şu anda hepimizin canını yakan deprem felaketinden sonra adaylar bölgeye gidip beraberce fikirlerini paylaşabilseydi. Kanaatlerini, eksikleri, fazlaları değerlendirebilseydi. Ancak kendi aralarındaki kavgadan maalesef başka bir gündeme imkan kalmadı. Ne deprem gündemlerinde ne de Türkiye gündemlerinde. Varsa yoksa kendi kavgaları, varsa yoksa siyasi manevrayla öne geçme tartışmaları" değerlendirmesinde bulundu.

"ORTAĞINI İKNA EDEMEMİŞ, MİLLETİ Mİ EDECEK?"

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Bülent Turan, "12 ayda, 12 toplantıda en yakın ortağını, kendi belediye başkanlarını ikna edememiş; milletimizi mi ikna edecek?" ifadelerini kullandı.

ski AK Partili Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a da göndermede bulunan Turan, "En acınası da 'selamıyla Anadolu'yu ayağa kaldıracağını' zanneden Altılı Masa'daki küçük partilerin 2 milletvekili için Kılıçdaroğlu'nun adaylığından başka vizyonlarının/söylemlerinin olamaması. Erdoğan'ın yanında baş üstünde olmayı bırakıp Kemal Kılıçdaroğlu’nun gölgesi olmaları. Allah büyük!" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...