Ali Babacan, gözyaşlarını tutamadı: "Ölenlerin sayısı 500 sayfa yapıyor"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği soykırımda ikinci aya girilirken duygusal bir açıklama yaptı. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı duyduğu derin üzüntüyü ve tepkisini dile getiren Babacan, "Ölenlerin sayısı 500 sayfa yapıyor" derken gözyaşlarına hakim olamadı. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) haftalık değerlendirme toplantısı düzenledi.  

Konuşmasında İsrail'in Gazze'deki katliamını ele alan Babacan, 2 ay boyunca gerçekleşen bombardımanda yaşanan katliamı anlatırken duygusal anlar yaşadı. İsrail'in Gazze'de öldürdüğü sivillerin listesini gösterirken gözyaşlarına hakim olamayan Babacan, Gazze'de 7 Ekim ile 20 Ekim arasında hayatını kaybeden sivillerin isimlerini paylaştı.

Babacan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bu, ilk 20 günde, yani 7 Ekim ile 20 Ekim arasında ölenlerin isimlerinin listesi. 165 sayfa... 6767 kişi her bir satır, bir hayat. Bu Filistin Devleti'nin Sağlık Bakanlığı tarafından adı tespit edilen ölenlerin listesi. Daha ismi tespit edilemeyen yüzlerce insan var. Ve bu sadece ilk 20 gün."

"Ölenlerin sayısı 500 sayfa yapıyor" diyen Babacan, 60 gün süresince ölenlerin sayısının bu listenin iki katına çıktığını ve toplamda 500 sayfayı bulduğunu belirtti. Babacan, İsrail hükümeti ve ordusunu insanlık suçları ve savaş suçlarıyla suçlayarak, faillerin er ya da geç yargı önünde hesap vereceklerini söyledi. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...