Ali Babacan’dan CHP’ye 15 vekil göndermesi: Helalinden kazandık, kimseye en ufak borcumuz yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ali Babacan’dan CHP’ye 15 vekil göndermesi: Helalinden kazandık, kimseye en ufak borcumuz yok

POLİTİKA Haberleri

CHP listelerinden 15 vekil çıkaran DEVA Partisi’ne yönelik eleştirileri değerlendiren Babacan, ilginç bir çıkışa imza attı. CHP’ye göndermede bulunan Babacan, “Kimseye en ufak bir borcumuz. Seçimi helalinden kazanmış 15 milletvekilimiz var.” ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında yapılan seçimlerin yankıları hem Meclis çoğunluğu hem cumhurbaşkanlığını bir kez daha Cumhur İttifakı’na kaptıran muhalefette sürüyor.

CHP’de değişim tartışmaları devam ederken bir yandan da ortak listeyle 4 partiye verilen 38 milletvekili üzerinden eleştiriler devam ediyor.

Eleştirilere cevap veren Babacan, bir kez daha “Helalinden kazandık” ifadelerini kullandı.

Ancak bu kez daha sert bir çıkış yapan Babacan, isim vermeden CHP’ye bir göndermede bulundu. Babacan, "Kimseye en ufak borcumuz yok, seçimi helalinden kazanmış 15 milletvekilimiz var” şeklinde konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, düzenlediği basın toplantı ile seçimlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ORTAK LİSTE İÇİN D’HONDT SAVUNMASI

CHP tabanındaki ortak liste tepkilerine için seçim sistemini işaret eden Babacan, şunları söyledi:

"Seçim tarihi yaklaşırken yapılan analizlerde şunu gördük; 6 parti kendi listesiyle seçime girdiğinde ittifakımız Meclis’te çoğunluğu sağlayamıyordu. D’Hondt sistemi ittifak içindeki partileri daha da yakınlaşmaya zorluyordu. İşte o anda bizim için çok zor olan bir kararı verdik ve seçime ortak listelerle girdik.

“SIK İKİLEM YAŞADIK”

6 partiyle yaşadığımız tüm bu süreçte sık sık şu ikilemi yaşadık; milletimizin menfaati mi partimizin menfaati mi? Ne zaman bu ikilemi yaşasak tercihimizi milletimizden yana kullandık. Bedeli ne olursa olsun özgürlük, adalet, hukuk ve demokrasiden yana sağlam duruşumuzu asla bozmadık. Sonuçta kendilerine ulaşıp da ikna edebildiğimiz vatandaşlarımızın oranı yüzde 48 oldu. Evet, seçimleri kaybettik. Ancak bizim Türkiye’yi kaybetmeye tahammülümüz yok. Tam da bu nedenle biz buradayız ve dimdik ayaktayız. Sandıktan kendi payımıza ne çıktığının farkındayız. Seçimin ardından üzerimize düşen sorumluluğun da farkındayız."

“HİÇ KİMSEYİ ALDATMADIK”

"Yapamayacağımız hiçbir söz vermedik. Yeniden milletimizin karşısındayız.” diyen Babacan sözlerini şu şekilde tamamladı;

Bizim kimseye en ufak bir borcumuz yok. Hiç kimseyi aldatmadık, hep doğruları söyledik. Kazandığımız her şeyi de anamızın ak sütü gibi helalinden kazandık. Bugün seçimi helalinden kazanmış, başı dik, alnı açık 15 milletvekilimiz var. Evet seçimi kazanamadık bunun için gereken özeleştiriyi de muhasebeyi de yapmaktan kaçınmayacağız. Biz hiç kimsenin hakkını yemedik."

 

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Domates 26 Haziran 2023 18:09

Helal olsun 5sene sonrası kimseyi kandıramaz

Sonraki Haber Yükleniyor...