'Altılı Masa'dan bugün de isim çıkmadı: Pazartesi tekrar toplanacaklar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Altılı Masa'dan bugün de isim çıkmadı: Pazartesi tekrar toplanacaklar

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından gözler 6'lı masanın bugünkü toplantısına çevrildi. Toplantı sonrası aday kararını verdiğini duyuran 'Altılı Masa'nın pazartesi tekrar toplanacağı ve adayını açıklayacağı öğrenildi. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, "Cumhurbaşkanı adayımız konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Nihai açıklamayı 6 Mart Pazartesi kamuoyuyla paylaşacağız" denildi. Öte yandan masada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığının konuşulduğu, İYİ Parti lideri Akşener'in ise bu kararı kurmayları ile görüşmek istediği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplanan muhalefet liderleri, yine karar verdikleri adayı açıklayamadı. 'Altılı Masa'nın pazartesi bir kez daha toplanma kararı aldığı öğrenildi. Millet İttifak'ının son virajda adayın ismini duyuramamasının sebebini Akşener olarak gösterildi. Masada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının konuşulduğu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ise bu konuyu İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleri ile görüşmek istediği iddia edildi. 

İYİ PARTİ BU AKŞAM OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 6’lı Masa toplantısında, Millet İttifakı’nın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda karar kıldığı iddia edilirken, sürecin başından bu yana Kılıçdaroğlu'nun ismini adaylık için zikretmeyen İYİ Parti lideri Akşener'in bu akşam GİK  üyeleri ile 22:30'da olağan üstü toplanacağı öğrenildi. 

MASA KARIŞTI

Öte yandan toplantı sonrası İYİ Partili Dikbayır'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Deniz Demir'in ise paylaştıktan sonra sildiği tweet dikkat çekti. 

 "Millet 5'ten büyüktür" diyen Dikbayır, paylaşımını daha sonra apar topar sildi.  

Dikbayır başka bir paylaşımında ise, "Biz bu kutlu yola çıkarken sadece ve sadece milletimize söz verdik,güvendik. And olsun şart olsun milletimizi yanıltmayacağız. Milletimiz ne derse o" ifadelerini kullandı.

Masanın Kılıçdaroğlu isminde uzlaştığı iddialarından sonra bu paylaşımlarının yapılması 'masada kavga mı var?'  sorularını akıllara getirdi. 

'Altılı Masa'dan bugün de isim çıkmadı: Pazartesi tekrar toplanacaklar

CHP'Lİ İSİMDEN 'BAŞLIYORUZ' PAYLAŞIMI

İYİ Partili isimlerin paylaşımlarının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Deniz Demir, Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını paylaşarak 'Başlıyoruz' dedi. Doğan da dakikalar sonra bu paylaşımı sildi. 

'Altılı Masa'dan bugün de isim çıkmadı: Pazartesi tekrar toplanacaklar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 18 Şubat'ta deprem gündemi ile gerçekleştirilen toplantının ardından Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, saat 14.00'te başlayan toplantı öncesi diğer genel başkanları kapıda karşıladı.

ANA GÜNDEM MADDESİ: ADAY

Kritik toplantının ana gündem maddesi, önceki 11 toplantıda belirlenemeyen cumhurbaşkanı adayıydı.

Muhalefet liderleri 12. toplantıda aday konusunda ortak bir anlayışa vardıklarını belirtirken, adayın ismi yine açıklanmadı.

Masanın hafta başında adayını açıklamak için tekrar bir araya geleceği öğrenildi.

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada "Cumhurbaşkanı adayımız konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Nihai açıklamayı 6 Mart Pazartesi kamuoyuyla paylaşacağız" denildi.

'Altılı Masa'dan bugün de isim çıkmadı: Pazartesi tekrar toplanacaklar

Öte yandan toplantı öncesi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mutlu halleri ve gülen yüzü dikkatlerden kaçmadı. 

'Altılı Masa'dan bugün de isim çıkmadı: Pazartesi tekrar toplanacaklar

 

"BAZEN GERÇEK KOMUTAN OLMAK İÇİN APOLETLERDEN VAZGEÇMEK GEREKİR" 

Ancak toplantı öncesinde yapılan açıklamalar ise yeni tartışmalara zemin hazırladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Grup Toplantısı’ndaki sözleri CHP kanadına gönderme olarak yorumlandı.

Akşener şunları söyledi;

"Önümüzdeki bu ateşten imtihanı, parti içi mesele, ya da, yazıhane muhabbeti olarak görenlere, seslenmek istiyorum. Bunu herkes, üzerine alsın ve çok iyi düşünsün. Ve kimse unutmasın: bazen gerçek komutan olmak için, apoletlerden vazgeçmek gerekir” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Millet İttifakı Liderler Zirvesi’nden bir aday ismin açıklanacağını sanmıyorum” dedi.

Ve aday açıklama tarihinin toplantıda ele alınacağını söyledi.

Toplantı öncesi sürpriz bir açıklama da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi.

"ADAY GÖSTERİLİRSEM BU BENİM İÇİN GÖREVDİR" 

Yavaş, "Aday gösterilirsem bu benim için görevdir. Ama Kılıçdaroğlu ve Akşener’in ortak iradesine karşı bir hareket yapmam mümkün değil" ifadesini kullandı.

Akşener, partisinin Genel İdare Kurulu üyelerini cumhurbaşkanı adayını konuşmak üzere topladı.

Toplantıdan çıkan ismi 6'lı masanın gündemine taşıması bekleniyor.

Öte yandan toplantıya ev sahipliği yapacak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Gültekin Uysal’ı ayrı ayrı ziyaret etti. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...