Bakan Fidan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Fidan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor!

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in görüşmesi başladı.Bakan Fidan Blinken'den önce de Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ve İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Bakan Fidan, 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında New York'taki Türkevi'nde İsrailli, Macar ve Belçikalı mevkidaşlarıyla görüştü.

Fidan'ın İsrailli mevkidaşı ile görüşmesinde, ekonomi, turizm ve konsolosluk başta olmak üzere ikili ilişkiler ile bölgesel gelişmelerin ele alındı.

Bakan Fidan, BM Genel Kurulu kapsamında daha önce de farklı ülkelerden temsilcilerle ve mevkidaşlarıyla temaslarda bulunmuştu.

KARAÇAY TÜRKLERİNİ KABUL ETTİ

Fidan, Türkevi'nde Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na da katıldı. Üye ve gözlemci ülkelerin temsilcilerine hitap etti.

Toplantıya katılan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Bakan Fidan'a Türkevi’nde kullanılmak üzere bir Karabağ halısı hediye etti.

Bakan Fidan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor!

Karaçay Türklerini de kabul eden Fidan, görüşmede Başkonsolosluk kapılarının Karaçay Türklerine her daim açık olduğunu vurguladı.

BLİNKEN İLE GÖRÜŞME

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM 78. Genel Kurulu marjında New York’da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la bugün bir görüşme gerçekleştirdi.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşme başbaşa yapıldı.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha üst bir seviyeye çıkarılması için önümüzdeki dönemde atılabilecek somut ve yapıcı adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede ayrıca, Karadeniz Tahıl Girişimi, İsveç’in NATO üyeliği ve Karabağ’daki son gelişmeler de ele alındı.  

ASTANA TOPLANTISI

Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Bakan Fidan, NewYork'ta Astana Platformu Dışişleri Bakanları Toplantısı'na da katıldı. 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...