Bingöl'de kazanan isim AK Parti adayı Erdal Arıkan

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı

Bingöl'de belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Erdal Arıkan kazandı.

Türkiye sandık başına gitti, saat 17.00'de yurt genelinde sandıkların kapanması ile oy sayımı başladı. 

Açılan sandık oranının yüzde 96,11'e ulaşması ile birlikte Bingöl'de kesin olmayan sonuçlara göre kazanan isim belli oldu. Bingöl Belediye Başkanlığını 'kesin olmayan sonuçlara göre' AK Parti adayı Erdal Arıkan kazandı.

Sonuçlar şöyle:

Erdal Arıkan 14 bin 905, DEM Parti adayı Aydın Bürçün 11 bin 212 oy aldı.

"HEYECANIMIZI İNŞALLAH ARTIRARAK SAHADA OLACAĞIZ"

Resmi olmayan sonuçlarına göre yüzde 35,18 oranında oy alan AK Parti'nin belediye başkan adayı ve mevcut başkan Erdal Arıkan, istişareyi ön planda tutmaya devam edeceklerini vurguladı.

Arıkan, sonuçlar sonrası yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"İstişareyi hep öne alacağız. İstişare yapan insan hiçbir zaman kaybetmez. Kolay kolay yanlış yapmaz. Yarın yanlış yapsa bile minimuma indirir. Bundan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere biz hem genel merkezimizle, milletvekillerimizle ve bütün teşkilatlarımızla aynı hassasiyeti ortaya koyacağız. Yine sizlerle birlikte bu memleketi yöneteceğiz. Şunu çok net söylüyorum; bizim birinci dönem çok ciddi bir heyecanımız vardı. Sizlerin bugün bize verdiği bu önemli sorumluluk gereği heyecanımızı inşallah artırarak sahada olacağız.

Bu dönem inşallah göreceksiniz hiç zaman kaybetmeden planlamamızı yaparken bu şehrin 50 yıl sonrasını, 100 yıl sonrasını planlayacağız. Bize ne yakışır, şu an bu memlekette yaşayan her bir vatandaşımızın, her bir hemşehrimizin, bu memleketin her bir insanının 50 yıl sonrasında da, 100 yıl sonrasında da gelecek nesillere Bingöl’ü emanet edeceğiz."

ERDAL ARIKAN KİMDİR?

Erdal Arıkan, 1970 Bingöl’de doğdu. İlk ve orta öğretimini Bingöl’de tamamlandı. 1998 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.

1998-2010 yılları arasında öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. 2010-2018 yılları arasında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yaptı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Belediye Başkanı seçilen Erdal Arıkan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...