CHP lideri Kılıçdaroğlu başbakan adayını açıkladı

Düzenleyen:
CHP lideri Kılıçdaroğlu başbakan adayını açıkladı

POLİTİKA Haberleri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında ilk kez başbakan adayını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Liderler 'siz olun' derse ben aday olurum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde 6 partinin imzaladığı 'Güçlendirmiş Parlamenter Sistem' metninin kamuoyuna duyurulmasının ardından adaylık konusunda ilk kez konuşan Kılıçdaroğlu, "Liderler 'siz olun' derse ben aday olurum" dedi.

AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı, mevcut Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı aday olarak duyururken, Millet İttifakı'nda belirsizlik sürüyor. Adaylık için ön plana çıkan isim Kılıçdaroğlu olurken konu ile ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

"ADAY OLUN DERLERSE OLURUM"

Katıldığı televizyon programında 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçildiği takdirde Cumhurbaşkanı'nın tarafsız ve partisiz olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Herkes Cumhurbaşkanı olmak ister. Ancak henüz adayın kim olacağı liderler arasında konuşulmadı, sadece ilkeler konuşuluyor. Liderler son olarak 'hangi adayla kesin olarak kazanırız' buna bakacak. Diğer genel başkanlar adına konuşmayayım, benim bakış açım o. Liderler 'siz olun' derse ben aday olurum. Bir yola çıktık. Türkiye’nin geleceğini yeniden beraber inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN ADAYI AKŞENER

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının deneyimli olması gerektiğini söylerken canlı yayında başbakan adayını açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Başbakan adayımız da var, Meral Akşener" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...