Meral Akşener'den ortak aday açıklaması! CHP ve İYİ Parti ortak aday çıkaracak mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Meral Akşener'den ortak aday açıklaması! CHP ve İYİ Parti ortak aday çıkaracak mı?

POLİTİKA Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun yerel seçimler için İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkartacaklarını belirtmesinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den dikkat çeken bir açıklama geldi: Ortak adaylara kapalı değiliz...

Siyaset gündeminde İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere "ayrı ayrı girelim" çağrısı var.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkartacakları açıklaması üzerine Akşener'den konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

"ÜZERİNDE KONUŞULACAK, UZLAŞILACAK ADAYLAR YOK"

Fatih Altaylı'ya konuşan Akşener, "Yerel seçimde ittifak zaten yok. Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir. Şu an için de ortada üzerinde konuşulacak, uzlaşılacak isimler olmadığı için Kürşad Bey de bizim kendi adayımızı çıkaracağımızı söylemiştir." ifadelerini kullandı.

"HER HALÜKARDA DESTEKLERİZ ANLAMINA DA GELMEZ"

Prensip olarak uzlaşamadıkları her yerde aday çıkartacaklarını vurgulayan Akşener, "Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez." dedi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumartesi günü (26 Ağustos 2023) seçim yenilgisi nedeniyle Millet İttifakı ortaklarına isim vermeden eleştiriler yöneltti. Akşener, Afyonkarahisar Kocatepe’deki konuşmasında AK Parti, MHP ve CHP liderlerine; yerel seçimlere her siyasi partinin tek başına girmesi çağrısı da yaptı.

DEVLET BAHÇELİ: CİDDİYE ALINACAK BİR TARAFI YOK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ayrı ayrı seçime girme çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur” sözleriyle öneriye kapılarını kapadı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: NEZAKETSİZLİK OLUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener’in isim vermeden yaptığı kendisine ve partisine yönelik eleştirileriyle çağrısına “nezaketsizlik olacağı” gerekçesiyle yanıt vermedi.

2023 Genel seçimlerinde 6'lı masa olarak anılan; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nden oluşan "Millet İttifakı" AK Parti ve MHP'den oluşan "Cumhur İttifakı" karşısında ağır yenilgi almıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...