Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

CHP'de "değişim" tartışmaları sürüyor: Mansur Yavaş cephesinden ilk açıklama

CHP'de

CHP'deki "değişim" isyanlarıyla ilgili uzun bir süredir sessizliğini koruyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cephesinden CHP'deki "değişim" isyanlarıyla ilgili ilk açıklama geldi. 

Kaydet
a- | +A

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında ikinci turda yüzde 47,82'yle kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP'de başlayan 'değişim' tartışması sürüyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimlerinin öne çıktığı tartışmada partililer köklü bir 'değişim' isterken, Kılıçdaroğlu ve kurmayları genel başkan seçimleri için kurultayı işaret ediyor.

CHP'deki "değişim" isyanlarıyla ilgili uzun bir süredir sessizliğini koruyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cephesinden ilk açıklama geldi.

İMAMOĞLU "DEĞİŞİM" DİYEN İLK İSİM OLDU

14-28 Mayıs seçimlerinde ağır yenilgiye uğrayan CHP'de Ekrem İmamoğlu önderliğinde 'değişim' isyanları başladı. Genel Başkanlık için en çok İmamoğlu'nun adı geçerken CHP Grup Başkanı Özgür Özel de sorumluluktan kaçmayacağını belirtti. 28 Mayıs'ın ardından CHP'de önce tüm MYK üyeleri ardından da Kılıçdaroğlu'nun tüm danışmaları görevden alınmıştı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise ilçe ve illerden başlayarak partideki değişim sürecini başlattıklarını açıklamıştı.

MANSUR YAVAŞ CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA

'Değişim' tartışmalarında en çok Ekrem İmamoğlu'nun adı geçerken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için Bolu'dan Ankara'ya kadar yürümüştü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ise "değişim" çağrılarıyla ilgili sessiz kalması dikkat çekmişti.

"SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ"

TV100'de Kübra Par'la Açık ve Net programına mesaj gönderen Mansur Yavaş’ın Basın Danışmanı Volkan Memduh CHP'lilerin istediği "değişim" çağrılarıyla igili

"Süreci takip ediyoruz, tartışmaya girmiyoruz. Bu süreçte Ankara’daki projelerimizi hızla tamamlıyoruz. Ankara’ya odaklıyız, Ankara halkına hizmet etmeye devam edeceğiz" açıklaması yaptı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.