Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

CHP’li Sarıgül’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı: Yeni bir bakanlık kurulması şart

CHP’li Sarıgül’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı: Yeni bir bakanlık kurulması şart

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak yeni bir bakanlığın kurulmasının şart olduğunu söyledi. TBMM’ye 4 kanun teklifi vereceğini belirten Sarıgül, engellilerin sorunlarının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki bir genel müdürlükle çözülmesinin mümkün olmadığını bir "engelliler bakanlığı" kurulmasını istedi.

Kaydet
a- | +A

Mustafa Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir ülkenin kalkınmışlığının, kimsesizlere, yaşlılara ve engellilere sağladığı hizmetle ölçüleceğini söyledi. İnsan onuruna yaraşan ve toplumla kaynaşan bir yaşam sürdürmenin engellilerin en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Sarıgül, Türkiye'deki 10 milyonun üzerindeki engellinin sorunlarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki bir genel müdürlük vasıtasıyla çözmenin mümkün olmadığını savundu.

“ENGELLİLER BAKANLIĞI KURULMASI ŞART”

Engellilerin birden fazla bakanlığı ilgilendiren sorunları olduğunu dile getiren Sarıgül, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yeteri kadar yetkisi yoktur. Bu nedenle bir 'engelliler bakanlığı' kurulması şarttır. Sayın Cumhurbaşkanına çağrım şudur: Bir kararname çıkarın ve mutlaka 'engelliler bakanlığı' kurun. Bu bakanlık engellilerle ilgili politikalarını, engelli çeşitlerine ve sayılarına göre tespit etsin. Engelli bireylerin özellikleri ve yapabilecekleri işlere ilişkin doğru bir veri tabanı oluştursun."

TBMM’YE 4 KANUN TEKLİFİ SUNULACAK

Engellilerin kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için TBMM'ye 4 kanun teklifi vereceğini açıklayan Sarıgül, bu tekliflerin, başkasının yardımına muhtaç olan engellilere asgari ücret kadar aylık bağlanmasını, engelli vatandaşlardan ilaç, muayene ve ilave ücret alınmamasını, doğal gaz ve elektrikte yüzde 50 indirim yapılmasını, engelli istihdamının özel sektörde yüzde 3'ten yüzde 5'e, kamuda yüzde 4'ten yüzde 6'ya çıkmasını, engellilerin işe alınırken mezuniyetlerine uygun kadrolara yerleştirilmesini öngördüğünü belirtti.

BAKMADAN GEÇME
Mustafa Sarıgül
HABER

Mustafa Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na destek: Rüzgara göre dans edenlere inat...

CHP’li Sarıgül’den af çağrısı: Cumhuriyet
HABER

CHP’li Sarıgül’den af çağrısı: Cumhuriyet'in 100. yılında yeni bir sayfa açılmalı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.