CHP'nin 'sosyal medya' planı: Hedef 'altılı masa'yı baskı altına almak

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
CHP'nin 'sosyal medya' planı: Hedef 'altılı masa'yı baskı altına almak

POLİTİKA Haberleri  / Yeni Şafak

'Altılı masa' henüz Cumhurbaşkanı adayı için ortak bir karara varamazken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kulislerde en çok dile getirilen isim olmaya devam ediyor. Bunun için harekete geçen CHP teşkilatı, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla 'altılı masa'nın ikinci tur görüşmelerinden önce masayı baskı altına almaya çalışıyor.

CHP önderliğinde toplanan 'altılı masa'da adaylık düğümü çözülemiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sekiz ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen ilk turda adaya karar veremeyen liderler, ikinci tur için 2 Ekim'de toplanacak. Parti liderlerinden ve partilerin önde gelen isimlerinden farklı söylemler yükselirken, CHP teşkilatı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için harekete geçti. 

ADI KONMASA DA ADAY 'KILIÇDAROĞLU'

Adaylık için son günlerde en çok konuşulan isim şüphesiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. CHP üst yönetimi tarafından "Kılıçdaroğlu’nun adaylığına" yönelik yapılan açıklamalar önlenmeye çalışılsa da, CHP’liler Kılıçdaroğlu’nu aday olarak görüyor.

Adaylık için ön plana çıkan ve 'hazırım' mesajı veren ancak altılı masadan beklediği olumlu tepkiyi alamayan Kılıçdaroğlu'nun adaylığını pekiştirmek için CHP teşkilatı sosyal medyaya yöneldi. Partililer "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ne vaat ediyor?" başlığıyla özellikle Twitter'da görseller paylaşıyor ve bu paylaşılan görsellerde Kılıçdaroğlu adaymış gibi sunuluyor.

Hazırlanan görsellerle, Kılıçdaroğlu adaymış gibi lanse ediliyor. CHP’lilerin bu çalışmalarının masada gündeme gelmesi bekleniyor.

ADAY ARALIK SONUNDA NETLİK KAZANACAK

Altılı masa, ilk turda yaptığı 7 görüşme sonucunda adaya karar veremedi. İkinci tur görüşmeler ise 2 Ekim’de başlayacak. İkinci turda yapılacak zirvelerde cumhurbaşkanı adayı üzerinde durulacak. Kulislerde, bu konunun aralık ayı sonunda netlik kazanacağı, yeni yıla altılı masanın cumhurbaşkanı adayını açıklayarak gireceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...