CHP’nin yeni Ankara il başkanı Erkol oldu, Kılıçdaroğlu'nun eli güçlendi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
CHP’nin yeni Ankara il başkanı Erkol oldu, Kılıçdaroğlu'nun eli güçlendi

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

CHP'nin yeni Ankara il başkanı Genel Merkez'in adayı Ümit Erkol oldu.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Olağan kurultay süreci devam eden CHP’de, Ankara İl Kongresi  dün yapıldı. Serkan Çığgın ile Ümit Erkol arasında gerçekleşen kongre yarışını, Genel Merkez’in adayı  Erkol kazandı. Yapılan oylama sonucunda Ümit Erkol 340, Sercan Çığgın ise 241 oy aldı. Böylelikle kongreden Genel Merkez ekibi zaferle çıkmış oldu. Kongrede, 38’inci Olağan Kurultay’da oy kullanacak 72 delege de belirlendi.

Değişimcilerin ve Genel Merkez ekibinin karşı karşıya geldiği Ankara İl Kongresinde iki aday yarıştı. Atatürk Spor Salonunda gerçekleşen kongrede katılım ve heyecan oldukça düşüktü. Blok liste ile girilen seçimde Ankara milletvekilleri, doğal delege olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eski il başkanı Ali Hikmet Akıllı yer aldı. Kongre divanına başkanlık eden Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı konuşmada Altılı Masanın ortaklarını eleştirdi. Öztunç, “Daha düne kadar yan yana oturduğumuz, ortaklık yaptığımız bazı isimler, CHP’yi dizayn etmeye çalışıyorlar. Bunlara CHP’liler izin vermeyecektir” dedi. Bazı delegeler ise Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirerek “Büyükşehir İyi Parti’nin elinde. Belediye şirketlerinin yönetim kurularında İyi Partili isimler var” sözleriyle sitemde bulundu.

Doğal delege olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı konuşmada iki adaylı yarış için renk vermedi. Yavaş, “İki aday var. İnşallah seçimden sonra kazanan Ankara olacak” ifadelerini kullandı. Yavaş, yaptığı konuşmanın ardından salondan ayrıldı. Daha sonra seçimlerin hangi yöntemle yapılacağına ilişkin önerge oylandı. Seçimin blok liste yöntemi ile yapılması teklifini içeren önerge, delegelerin oybirliği ile kabul edildi. Blok liste-çarşaf liste oylaması, İzmir il kongresinde tartışma yaşanmasına sebep olmuştu.

Seçimlerin ardından CHP’nin teşkilatlardan sorumlu son Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’nin İyi Parti ile ittifak yapmadan Ankara’yı ve İstanbul’u kazanamayacağını ima etti. Salıcı, “Yüzde 50+1 almak için CHP’nin oyu yetmiyor. İttifak yaptık 50+1’i bulmak için. Biz kendi benliğimizi ortadan kaldıracak bir iş yapmadık. Bizim ittifak ortaklarımız sağ partiler. ‘İttifak sistemi yanlıştı’ diyenler yüzde 50+1’e ulaşacak başka bir öneri sunmadı. Bugün İstanbul’u yüzde 45 - 50 ile kazanırız diyen bir babayiğit varsa buyursun söylesin” dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...