Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya Göçebe Oyunları hepimize kültürel diplomasi kapısı açılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya Göçebe Oyunları hepimize kültürel diplomasi kapısı açılacak

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Göçebe Oyunları açılış törenine katıldı. Erdoğan, "İnsanlığın binlerce yılına damga vuran bu kültürün yitip gitmesine rıza gösteremeyiz" diyerek, "Bu oyunlarla yok olmaya yüz tutan kültürel bir zenginliği yaşatmak istiyoruz. Barışı ve dayanışmayı esas alan bu oyunlar hepimize kültürel diplomasi kapısı açılacak. Bu oyunlar için her türlü katkıyı yapmaya hazırız."açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İznik'te düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları açılış törenine katıldı.

Burada açıklamalarda buluna Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunculara ve katılımcılara başarılar dileyerek, "Bu oyunlarla yok olmaya yüz tutan kültürel bir zenginliği yaşatmak istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Biz bu oyunlara, dünyada giderek yok olmaya yüz tutan bir kültürel zenginliğe sahip çıkmak, onu yaşatacak zemini oluşturmak olarak bakıyoruz.

 HEPİMİZE KÜLTÜREL DİPLOMASİ KAPISI AÇILACAK

Bölgemizin dini, etnik çatışmalarla, gerilimlerle, krizlerle kavrulduğu bir dönemde barışı, dayanışmayı, yardımlaşmayı esas alan bu oyunların özgün bir iş birliği platformu olduğuna inanıyorum. Hepimize kültürel diplomasi kapısı açılacak.

Burada yapılan her faaliyet bir anlamda tarihi canlandırma, hafıza tazeleme, hafızaya kaydetme misyonuyla hazırlanıyor.

HER TÜRLÜ KATKIYI YAPMAYA HAZIRIZ

İnşallah, bundan sonra her iki yılda bir düzenli olarak sürekli gelişerek, büyüyerek, zenginleşerek, renklenerek devam edecek Göçebe Oyunları'na her türlü katkıyı yapmayı sürdüreceğiz.

Ayrıntılar geliyor... 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...