Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev görüşmesinde kritik doğal gaz hamlesi

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev görüşmesinde kritik doğal gaz hamlesi

POLİTİKA Haberleri

Akşam saatlerinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev görüşmesinin detayları belli oldu. İki liderin Rusya-Ukrayna savaşının yanı sıra doğal gaz konusunu da masaya yatırıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. İki lider, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum dahil bölgesel meseleler ile Türkiye-Azerbaycan münasebetlerini ele aldı. Bununla birlikte toplantının ana gündem maddelerinden birinin de doğal gaz olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN UKRAYNA DİPLOMASİSİ

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın barışçıl yollarla çözüme kavuşturulması için yoğun diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgenin önemli aktörlerinden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ize Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev'in görüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşı ve ikili ilişkileri ele aldı.

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Eyapılan açıklamada; Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum dahil bölgesel meseleler ile Türkiye-Azerbaycan münasebetlerinin masaya yatırıldığı belirtildi.

KRİTİK ENERJİ DİYALOĞU

İki lider görüşmede, kardeşlik ve dostluk temelinde gelişen Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini, bütün alanlarda daha da güçlendirme konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Şuşa Beyannamesi'nde mutabık kalınan stratejik iş birliği doğrultusunda 2 ülke ilişkilerini derinleştirecek ve ilerletecek adımların değerlendirildiği görüşmede, Zengezur Koridoru ve Türkiye-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı projesine dair konular masaya yatırıldı.

Liderler, görüşmede, Türkiye-Azerbaycan iş birliğinin, Avrupa'nın enerji güvenliğine katkısına ilişkin görüşlerini de dile getirdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...