Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev görüşmesinde kritik doğal gaz hamlesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev görüşmesinde kritik doğal gaz hamlesi
Başlık ResmiCumhurbaskani Erdogan ile Aliyev görüsmesinde kritik dogal gaz hamlesi

Akşam saatlerinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev görüşmesinin detayları belli oldu. İki liderin Rusya-Ukrayna savaşının yanı sıra doğal gaz konusunu da masaya yatırıldığı öğrenildi.

Kaydet
|

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. İki lider, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum dahil bölgesel meseleler ile Türkiye-Azerbaycan münasebetlerini ele aldı. Bununla birlikte toplantının ana gündem maddelerinden birinin de doğal gaz olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN UKRAYNA DİPLOMASİSİ

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın barışçıl yollarla çözüme kavuşturulması için yoğun diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgenin önemli aktörlerinden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ize Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev'in görüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşı ve ikili ilişkileri ele aldı.

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Eyapılan açıklamada; Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum dahil bölgesel meseleler ile Türkiye-Azerbaycan münasebetlerinin masaya yatırıldığı belirtildi.

KRİTİK ENERJİ DİYALOĞU

İki lider görüşmede, kardeşlik ve dostluk temelinde gelişen Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini, bütün alanlarda daha da güçlendirme konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Şuşa Beyannamesi'nde mutabık kalınan stratejik iş birliği doğrultusunda 2 ülke ilişkilerini derinleştirecek ve ilerletecek adımların değerlendirildiği görüşmede, Zengezur Koridoru ve Türkiye-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı projesine dair konular masaya yatırıldı.

Liderler, görüşmede, Türkiye-Azerbaycan iş birliğinin, Avrupa'nın enerji güvenliğine katkısına ilişkin görüşlerini de dile getirdi.

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan ve Biden’dan telefon diplomasisi: Türkiye’ye yönelik haksız yaptırımlar kaldırılsın
HABER

Erdoğan ve Biden’dan telefon diplomasisi: Türkiye’ye yönelik haksız yaptırımlar kaldırılsın

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan İlham Aliyev ile görüştü
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan İlham Aliyev ile görüştü

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.