Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 10’uncu Zirvesi için Kazakistan'a gitti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 10’uncu Zirvesi için Kazakistan'a gitti

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Özel uçak "TC-TUR" ile Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın burada mevkidaşları ile yapacağı görüşmede başta İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları olmak üzere bölgesel ve küresel konuları ele alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'da "Türk Devri" temasıyla düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'ne katılmak üzere Astana'ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz uğurladı. Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Kazakistan'a gitti.

GÜNDEM DE ÖNCELİK GAZZE

Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi Astana'da yapılacak. Zirveye, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan'ın yanı sıra gözlemci sıfatıyla Türkmenistan ve Macaristan katılacak.

ATEŞKESE YÖNELİK ORTAK ÇABA GÖRÜŞÜLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mevkidaşlarıyla yapacağı görüşmelerde, İsrail'in Filistin'e yönelik artarak devam eden saldırıları başta olmak üzere bölgesel ve küresel konular masada olacak. Türk Devletleri Teşkilatı, Gazze'de insani ateşkesin sağlanmasına yönelik ortak çabayı ele alacak. Çatışmaların yayılmasının önlenmesi için atılabilecek adımlar, kapsamlı olarak konuşulacak.

ENERJİ SORUNU

Rusya-Ukrayna Savaşı ile ortaya çıkan ve özellikle Avrupa'nın karşı karşıya olduğu enerji sorunu da zirvenin gündem başlıkları arasında. Enerji arz güvenliği, kaynakların ve güzergahların çeşitlendirilmesi ile ilgili son durum değerlendirilecek.

Kazakistan'da düzenlenecek 10'uncu Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’de ekonomi, ulaştırma ve ticaret konuları da masada. Üye ülkeler arasındaki ticaret ve yatırımların arttırılması ve iş birliği alanlarının genişletilmesine ilişkin görüşmeler yapılacak.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...