Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: 'Türkiye darbe mahsulü ile yönetilmeyi hak etmiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: 'Türkiye darbe mahsulü ile yönetilmeyi hak etmiyor'

Politika Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da düzenlenen G20 Zirvesi dönüşü önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni anayasaya ilişkin önemli mesjalar vererek 'Türkiye’nin 21 yılda yargı teşkilatının fiziki yapısını güçlendirdik, beşerî varlığını sürekli tahkim ettik. Tüm bu yapılanları sivil bir anayasayla da taçlandırmak, Türkiye Yüzyılını sivil bir anayasa ile inşa etmek istiyoruz. Türkiye artık darbe döneminin mahsulü bir anayasa ile yönetilmeyi hak etmiyor.' dedi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Zirvesi dönüşü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, burada yeni anayasa için nasıl bir yol haritası izleneceği sorusu üzerine, 2011'de, 2015'te olduğu gibi Parlamentodaki partilere şüphesiz teklif götürüleceğini belirtti. 

Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak biz ön hazırlıklarını yapacaklarını ve bu ön hazırlıkların ardından Parlamentoda grubu olanlarla bu konuyu olgunlaştırmanın gayreti içerisinde olacaklarını vurgularaka konuşmasına şu sözlerle devam etti:

-Zira anayasa olmazsa olmazımız. Yani bir kenara bunu atmamız mümkün değil. Şu an itibarıyla parlamentodaki grubumuz diğer gruplarla görüşmelerini yapıp eğer birlikte bir adım atabilirsek, müşterek olarak böyle bir sivil anayasayı yapabilirsek adımımız bu olacak.  Eksikler nelerdir? Neler değildir? Bunları gözden geçirip kuracağımız komisyonlarla da bu çalışmaları inşallah sürdüreceğiz. Darbelere bakışımız ve darbe anayasalarına karşı tutumumuz siyasi hayatımızın özeti gibidir. Ülkemizi sivil anayasaya kavuşturmak arzumuz da hayalin ötesinde, siyasetimizin aksiyonu oldu.

'TÜRKİYE DARBE MAHSULÜ İLE YÖNETİLMEYİ HAK ETMİYOR'

Erdoğan, Türkiye’nin 21 yılda yargı teşkilatının fiziki yapısının güçlendiğini vurgulayarak 'Tüm bu yapılanları sivil bir anayasayla da taçlandırmak, Türkiye Yüzyılını sivil bir anayasa ile inşa etmek istiyoruz. Türkiye artık darbe döneminin mahsülü bir anayasa ile yönetilmeyi hak etmiyor.' dedi ve sözlerini şu şekilde tamamladı:

-Türkiye’ye yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasa yapmak yakışır. Millet Türkiye Büyük Millet Meclisi aritmetiğini şekillendirirken partilere “uzlaşın ve artık yeni anayasa yapın” mesajını da vermiştir. Meclis zemininde mümkün olan en geniş uzlaşı ile sivil toplumun tüm kesimlerin fikirleri de alınarak yeni bir anayasa yapmak mümkündür.

Arzumuz sivil anayasayı en geniş katılımla, mutabakatla hazırlamak. Yasama yılının açılmasıyla birlikte de Cumhur İttifakı olarak bu konu üzerine yoğunlaşacağız.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...