Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak: Masada EYT ve asgari ücret var

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak: Masada EYT ve asgari ücret var

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Beştepe’de toplanacak. Masada EYT düzenlemesinin olması bekleniyor. Kabinede asgari ücret zam pazarlığında gelinen durum da ele alınacak.  

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Beştepe'deki toplantıda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin son durumun masaya yatırılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET İÇİN GÖRÜŞ ALACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret konusunda bakanlardan görüş alması, bu yıl da anlaşılan rakamın üzerinde bir rakam söyleyerek asgari ücret görüşmelerine müdahil olacağı düşünülüyor. Asgari ücret için gözler ikinci toplantıda. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücretin ikinci toplantısı 14 Aralık’ta gerçekleşecek. Açıklamanın ikinci toplantı sonrası yapılması bekleniyor.

EYT’DE SON DURUM KONUŞULACAK

EYT'ye ilişkin son verilerin ilgili bakanların sunumuyla toplantıda ele alınacağı belirtiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in devam eden asgari ücret görüşmelerinde son durum hakkında kabineye bilgi vermesi de beklentiler arasında. Ekonomideki son gelişmeler, yurt içi ve yurt dışında süren terörle mücadele operasyonları da kabinenin önemli başlıkları arasında olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...